.

Ludovic Orban pleaca din fruntea guvernului

Distribuie prietenilor tai!

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca isi depune mandatul. Presedintele Klaus Iohannis incepe consultari cu partidele, la Cotroceni, pentru numirea unui noi guvern.

Decizia lui Orban era previzibila, dupa scorul inregistrat de PNL la alegerile de ieri, castigate de PSD. Klaus Iohannis va incerca totusi formarea unui guvern de dreapta, tinand cont ca PSD nu are voturi suficiente in Parlament pentru a ajunge la Palatul Victoria.

„Nu ma cramponez de functie”

„Am luat decizia sa imi depun mandatul de prim-ministru. Decizia are un obiectiv foarte precis- odata exprimata decizia cetatenilor, trebuie demarate negocierile pentru un nou guvern. Romania are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea vreau sa arate un lucru foarte clar, ca nu ma cramponez de functie”, a declarat Ludovic Orban. El a mentionat ca a stat in fruntea guvernului un an si o luna, perioada in care Romania s-a confruntat cu o perioada extrem de dificila – pandemie si o criza economica fara precedent.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Dreapta, in scadere la alegerile parlamentare de ieri

Cu aproximativ 26 la suta din sufragii, PNL trece printr-un esec la urne. La fel USR PLUS, in scadere dramatica (15,5 procente) fata de europarlamentarele din 2019. In conditiile in care mare parte din electoratul sau traditional nu a iesit la vot, in zonele rurale, PSD reuseste totusi sa stranga 30 de procente. Insuficiente insa pentru a forma guvernul, fiindca nu are cu cine sa se alieze. AUR, Alianta pentru Unirea Romanilor, formatiune aparuta parca de nicaieri, infiintata acum un an, a reusit sa ia locul al patrulea, cu peste 8,4 la suta.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.