.

Londra a inclus, din greșeală, pe lista sancțiunilor, Banca Centrală a Rusiei

Distribuie prietenilor tai!

Marea Britanie a atribuit marţi greşit adresa Băncii Centrale a Rusiei unei bănci private ce are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin şi care este vizată de sancţiunile anunţate de premierul britanic Boris Johnson, relatează Reuters.

În urma recunoaşterii de către Rusia a republicilor separatiste proruse din estul Ucrainei, guvernul condus de Boris Johnson a instituit sancţiuni împotriva a cinci bănci ruseşti. Printre acestea se numără şi Banca Rossiya, despre care guvernul de la Londra spune că este ”deţinută de o elită a miliardarilor ruşi care au legături directe cu Putin”. Cel puţin deocamdată, marile bănci de stat ruseşti nu au fost cuprinse în lista britanică de sancţiuni.

Dar guvernul britanic a menţionat ca adresă a Băncii Rossiya ”Neglinnaya, 12, Moscova, 107016”, adresă ce corespunde de fapt Băncii Centrale a Rusiei, cunoscută în Rusia şi ca ”Banca Rossiya”.

Banca privată Rossiya îşi are sediul principal în oraşul Sankt Petersburg. Cât despre strada Neglinnaya din Moscova, acolo a fost timp de cel puţin un secol sediul Băncii Centrale a Rusiei ori a Uniunii Sovietice.

Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

Deocamdată nici Ministerul de Externe britanic şi nici Banca Centrală din Moscova nu au răspuns solicitărilor Reuters de a comenta asupra confuziei create. O sursă apropiată Băncii Centrale ruse a declarat că această instituţie consideră că este vorba despre o greşeală, care nu are vreun impact asupra operaţiunilor sale.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o convorbire telefonică cu omologul britanic, Liz Truss, cei doi oficiali condamnând “ferm” recunoaşterea de către Federaţia Rusă a “independenţei” autoproclamatelor republici separatiste din Doneţk şi Luhansk, părţi componente ale Ucrainei.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.