.

LiveText – A inceput protestul din Bucuresti!

Distribuie prietenilor tai!

Chemarea la protest din Bucuresti pare sa dea roade, primii oameni au inceput sa curga pe strazile Capitalei incepand cu ora 16:30. Protestatarii din Sectorul 3 s-au strans la statia de metrou Dristor, cei din Sectorul 4 s-au strans la statia de metrou Tineretului, in timp ce locuitorii sectorului 5 s-au strans la Eroilor. Protestul a fost organizat de catre unele din cele mai mari comunitati online, fiind vorba aici de Coruptia Ucide, Rezistenta, Geeks for Democracy si Initiativa Romania. La protest si-au anuntat prezent si personalitati importante din viata publica precum filosoful Mihai Sora, Tudor Chirila, jurnalistul Rares Bogdan, jurnalista Oana Stanciulescu si Nora Dinca.

LiveTEXT 19:10 –  Numarul protestatarilor ajunge la 15.000 in toata tara, dintre care, in jur de 8000-9000 de persoane protesteaza doar in Capitala.

LiveTEXT 19:05 – Circulatia a fost blocata in toata Piata Victoria, chiar daca protestatarii nu au ocupat carosabilul din fata Guvernului, probabil Jandarmeria a luat aceasta masura, drept una de siguranta.

LiveTEXT 18:50 – Inca o zona din Piata Victoria s-a inchis, in acest moment in fata Guvernului fiind peste 6.000 de persoane, in zona fiind un flux mare de persoane, cateva sute de oameni venind de la toate gurile de metrou, insa exista si persoane care deja parasesc Piata.

Interesant:   Directoarea generala a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată sub control judiciar

LiveTEXT 18:35 – Zona dinspre Kiseleff a Pietei Victoria a fost inchisa, iar manifestantii au ocupat carosabilul, chiar daca nu era ocupat intreg scuarul din fata Guvernului. Zeci, poate chiar sute de protestatari se indreapta in aceste momente spre Piata Victoria. Proteste mai sunt in acelasi timp si la Cluj, Sibiu, Timisoara, Brasov, Bacau, Arges.

LiveTEXT 18:30, Bacau – In Bacau, protestatarii au blocat o strada, traversand continuu strada pe trecerea de pietoni. Nici Jandarmeria, nici Politia nu au intervenit, neavand temei legal pentru a o face.

LiveTEXT 18:20 – Manifestantii ce au pornit de la statia de metrou Dristor au intrat in urma cu putin timp in Piata Victoriei. In acelasi timp, un grup de aproximativ 150 persoane se indreapta dinspre Lascar Catargiu spre Piata Victoriei. La girafa de la Muzeul Antipa mai e un grup de 200 de persoane. In total, in zona Pietei Victoria sunt in jur de 1000-1200 persoane.

LiveTEXT 18:00 – In Piata Victoriei s-au incins spiritele pentru cateva momente. Un grup de protestatari a incercat sa treaca de gardurile instalate de Jandarmerie, insa totul s-a calmat dupa cateva zeci de secunde. Grupul de manifestanti ce a plecat din Sectorul 3 mai are putin si ajunge in Piata Victoriei unde sunt deja peste 400 persoane.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

LiveTEXT 17:40 – In Piata Victoriei sunt deja peste 200 de persoane. Jandarmeria se pregateste sa imprejmuiasca zona din Piata Victoria cu garduri. In Piata e prezent si un banner privind Jandarmeria, inscriptionat cu “Ministerul Apararii Infractorilor”.

LiveTEXT 17:05 – Pana in acest moment nu s-au inregistrat incidente, protestatarii deplasandu-se civilizat pe trotuar, stand la semafor, si scandand pentru a incerca sa acapareze cat mai multa lume pe traseul lor spre Piata Victoriei. Plecarea a fost la ora 16:50 pentru toate sectoarele, unii protestatari urmand sa se uneasca pe traseu, in timp ce altii se vor regasi direct in Piata Victoriei. De mentionat ca protestul din Piata Victoriei este notificat incepand cu ora 18.

LiveTEXT 16:50 – Protestatarii din Sectorul 3 au plecat in urma cu putin timp de la statia de metrou Dristor. Sunt cateva zeci de protestatari. A existat si un mic incident, un politist de la Brigada Rutiera provocand protestatari.

LiveTEXT 16:40 – Cateva zeci de protestatari s-au strans si la statia de metrou Tineretului din Sectorul 4. Acestia urmeaza a pleca in “plimbare” spre Piata Victoriei. Organizatorii au facut apel la un comportament pasnic, mentionand ca intreaga plimbare se va realiza pe trotuar pana la Guvern. Cel mai probabil acestia se vor deplasa pe traseul Tineretului – Piata Universitatii – Piata Victoriei

Interesant:   România intră în spațiul Schengen
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.