Rezumat:
Renovarea unei locuinte presupune o serie intreaga de cheltuieli, iar adesea poate fi dificil sa tii o evidenta a tuturor acestora. Pentru a fi sigur ca nu ai uitat nimic si ca achizitionezi toate materialele de care ai nevoie, am pregatiti pentru tine o lista de cumparaturi care sa iti fie de ajutor atunci cand renovezi.
Vopsea lavabila
Unul dintre cele mai comune materiale de renovare este vopseaua lavabila. Acest material acopera suprafetele reparate si confera locuintei un aspect nou, ingrijit si igienizat.
Pentru realizarea lucrarilor de renovare prin vopsire trebuie sa analizezi daca acestea se realizeaza la interior sau exterior, alegand in consecinta si vopseaua in concordanta cu tipul utilizarii. O vopsea foarte buna care te poate ajuta in lucrarile de renovare este vopsea lavabila Apla, care poate fi gasita atat in varianta pentru interior, cat si pentru exterior.
Materiale de finisare pentru pardoseala
Pardoselile sunt unele dintre cele mai importante atunci cand vine vorba despre renovare, asa ca si materialele trebuie sa fie alese conform cerintelor. Poti opta pentru placaj ceramic, pentru parchet laminat ori pentru parchet din lemn masiv, dublu stratificat sau triplustratificat, sau pentru vinil modular, pentru zonele vestibulare.
De asemenea nu ar trebui sa lipseasca nici adezivii necesari pentru fixarea acestor materiale, fie ca vorbim despre adezivi sub forma de ciment sau adezivi pentru parchet. In cazul parchetului nu ar trebui sa uiti nici de plinta, iar in cazul placajelor ceramice aceasta poate fi realizata prin taierea unor bucati din placi cu acelasi model.
Rigips sau gips carton
Pentru realizarea renovarilor caselor pot fi folosite elemente din rigips pentru izolari sau pentru realizarea de pereti interiori si compartimentari. Rigipsul este un material excelent, care ofera caracteristici foarte bune de izolare termica si fonica, iar din acest motiv el are o larga aplicabilitate.
Pentru placile de rigips vei avea nevoie de profile metalice si de suruburi, dar si de scule de mana pentru taiere si montaj.
Vata minerala sau polistiren
In unele situatii renovarile presupun chiar si lucrari de izolare, iar acest lucru poate fi facut cu ajutorul elementelor de vata minerala bazaltica sau cu ajutorul placilor de polistiren. Ambele materiale au un coeficient foarte bun de izolare termica, lucru care contribuie foarte mult la cresterea gradului de confort al locuintei.
Pentru aplicarea polistirenului vei avea nevoie de un adeziv potrivit, de plasa de fibra de sticla necesara pentru sustinere si armare, dar si de dibluri pentru polistiren.
In cazul folosirii rolelor de vata bazaltica, vei avea nevoie de profile metalice de sustinere, de folie anticondens, dar si de suruburi pentru prinderea placilor si de placi de gips carton pentru finisare.
Tencuieli decorative
La fel ca si in cazul vopselelor pentru acoperirea suprafetelor, tencuiala decorativa te va ajuta sa conferi un strop de culoare interioarelor sau suprafetelor exterioare. Tencuiala decorativa este cunoscuta pentru textura deosebita, dar si pentru rezistenta in timp pe care o ofera.
Tencuielile decorative pot fi aplicate manual sau mecanizat si nu necesita alte straturi care sa confere protectie.
Hidroizolatii
Daca vrei o renovare completa, nu ar trebui sa pierzi din vedere nici aspectul izolarii impotriva infiltratiilor de apa. Baile, terasele, beciurile, subsolurile sau demisolurile sunt elemente care necesita hidroizolare, iar in acest cazuri pot fi aplicate hidroizolatii lichide, care au ca scop impermeabilizarea zonelor.
Aceasta lista cu materiale nu ar trebui sa iti lipseasca atunci cand vrei sa incepi lucrarile de renovare la nivelul locuintei. Cu ajutorul lor poti conferi spatiului casei tale un nou aspect, dar si functionalitati deosebite la nivel de confort si rezistenta.