.

Lira turceasca scade, dar pentru turistii romani e o veste buna

Distribuie prietenilor tai!

Lira turceasca se indreapta vertiginos spre cel mai scazut nivel din ultimele luni. In raport cu euro si cu dolarul american, deprecierea a fost vineri de aproape un  procent, iar per total, in saptamana ce se incheie scaderea se situeaza la 2,6 la suta. Astfel, s-a inregistrat o cotatie de 5,82 lire pentru un dolar si de aproape 6,5 lire pentru euro. Scaderea e cauzata de dezamagirea investitorilor dupa ce guvernul a prezentat  mult-asteptat plan de reforma economica. Presedintele Recep Erdogan si-a trimis ginerele (ministrul de finante) la Washington D.C. cu speranta ca ii va convinge pe investitori ca preconizata injectie de capital de 4,85 miliarde dolari in bancile de stat din Turcia va relansa economia. Nu a reusit.

“Nu vad niciun motiv pentru care lira turceasca s-ar aprecia. Planul de reforma nu aduce nimic nou” – e de parere Guillaume Tresca, expert la Credit Agricole.

Interesant:   Afla tot ce trebuie sa stii daca te afli in cautarea unei cazi freestanding!

Vacanta se apropie si multi romani aleg Turcia ca destinatie. Cu o lira tot mai slaba in raport cu euro, turistii romani sunt in avantaj si vor putea face mai multe cumparaturi sau vor putea avea un sejur mai lung.

 

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.