.

Lipsesc medicamente esentiale, sanatatea copiilor e in pericol

Distribuie prietenilor tai!

Intr-o scrisoare deschisa, vazuta de Agentia France Presse, pediatri din mai multe tari europene trag un semnal de alarma: lipsesc medicamente esentiale, iar sanatatea copiilor si a tinerilor e in pericol.

Stocurile sunt extrem de scazute mai ales in privinta antibioticului Amoxicilina, afirma medicii din Franta, dar situatia e aceeasi in toata Europa. „Sanatatea copiilor si a tinerilor nostri e periclitata din cauza lipsei de medicamente in toata Europa” – arata pediatrii europeni, care au semnat scrsoarea deschisa. Printre semnatari figureaza Asociatia de pediatrie ambulatorie din Franta – AFPA. Din depozite lipsesc antibioticele, analgezicele, medicamentele contra febrei si a astmului, precum si vaccinurile.

„Consideram ca e responsabilitatea decidentilor politici de a garanta productia si aprovizionarea suficienta pentru a avea stocurile de medicamente importante pentru tratamentele pediatrice de baza din Europa” – se arata in scrisoarea deschisa adresata ministrilor Sanatatii din Germania, Franta, Italia, Austria si Elvetia.

Deocamdata, singura reactie, dupa aceasta scrisoare a pediatrilor europeni, a venit de la ministrul Sanatatii din Germania, Karl Lauterbach. El a scris pe Twitter ca ingrijorarea profesionistilor din sanatate e justificata si ca o lege pe aceasta tema e dezbatuta in prezent in parlamentul german.

Interesant:   Iată care este cea mai bună tehnică pentru a-ți calma furia - și este dovedită științific

Problema nu e noua. Criza de medicamente esentiale pentru tratamente pediatrice a izbucnit inca din toamna anului trecut. Si Romania s-a confruntat cu aceasta criza. In Franta, se inregistreaza de mai multe luni lipsa unor medicamente pentru copii, cum ar fi amoxicilina. Guvernul chiar a dat unda verde scumpirii unor substante generice, pentru a-i stimula pe fabricanti sa mareasca productia.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.