.

Liderul unui cult religios din Mexic, arestat în SUA pentru trafic de persoane şi pedofilie

Distribuie prietenilor tai!

Liderul unei organizaţii religioase internaţionale cu sediul în Mexic a fost reţinut de autorităţile americane sub acuzaţiile de trafic de persoane şi pedofilie, relatează presa de peste Ocean.

Naasón Joaquín García, cel care este liderul organizaţiei La Luz del Mundo (Lumina Lumii) a fost arestat pe aeroportul din Los Angeles, au anunţat procurorii americani.

Pe numele lui García, cunoscut sub numele “Apostolul” printre susţinătorii săi, sunt 26 de capete de acuzare. Organizaţia sa a anunţat că toate acuzaţiile sunt false şi că Garcia este nevinovat. Cultul religios din Mexic susţine că a botezat peste cinci milioane de oameni în toată lumea şi că are numai în Mexic 1,8 milioane de adepţi. Datele oficiale din Mexic arată, însă, că doar 188.326 de oameni s-au declarat adepţii Luminii Lumii.

În ultimii ani, influenţa bisericii s-a extins în Statele Unite, în special în California, unde există o numeroasă populaţie de origine mexicană. Liderul bisericii, dar şi complicii săi, sunt acuzaţi de trafic de persoane şi pedofilie prin forţarea unor fete minore să întreţină acte sexuale. Minorelor li s-ar fi spus că dacă se opun dorinţelor celui numit “Apostolul” atunci ele se opun chiar lui Dumnezeu.

Interesant:   Presedintele iranian ameninta Israelul cu o reactie "mai puternica" in cazul unui "comportament nechibzuit"

“Nu trebuie să închidem ochii la violenţa sexuală şi a traficului de persoane în ţara noastră”, a declarat un reprezentant al procuraturii americane.

Organizaţia Lumina Lumii a fost înfiinţată în 1926 de bunicul lui Garcia, Eusebio Joaquín González, şi se descrie ca o “revenire la biserica veche creştină”.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.