.

Liber la vaccinarea adolescentilor

Distribuie prietenilor tai!

Agentia Europeana a Medicamentelor – EMA – a autorizat administrarea vaccinului Pfizer, anti-COVID, pentru categoria de varsta 12-15 ani.

Serul Pfizer la copii a fost deja aprobat in Statele Unite si Canada. De fapt, este o extindere a autorizarii vaccinului Pfizer, data deja pentru adulti. Pfizer sustine ca testele, realizate pe aproape trei mii de adolescenti intre 12 si 15 ani, au aratat ca vaccinul e eficient in proportie de suta la suta. In Uniunea Europeana, vaccinul era, pana acum, administrat persoanelor de peste 16 ani.

Germania a anuntat deja ca, din primele zile ale lui iunie, va incepe injectarea copiilor.

Marco Cavaleri, seful comisiei EMA care a evaluat documentatia trimisa de Pfizer, a declarat ca, potrivit informatiilor, vaccinul e foarte eficient impotriva COVID in cazul adolescentilor.

Decizia EMA trebuie aprobata de Comisia Europeana si de autoritatile de resort din fiecare tara membra. Romania a anuntat deja ca va da unda verde vaccinarii copiilor. Imediat dupa anuntul EMA, Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare, declara ca este o veste foarte buna. “Schema de vaccinare este la fel ca la populatia adulta, constand in doua doze, administrate la interval de 21 de zile. Este obligatorie acordarea consimtamantuui informat de catre parinti. Prezentarea la centrul de vaccinare se poate face direct sau prin platforma. Odata cu acest proces de vaccinare facem inca un pas spre normalitate” – a declarat Gheorghita.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Semne de intrebare si controverse legate de vaccinarea copiilor

Desi toata lumea sustine ca vaccinul e sigur pentru copii si nu sunt probleme de tolerabilitate, autoritatile europene precizeaza ca, timp de doi ani, vor fi monitorizate efectele vaccinului asupra adolescentilor inoculati.

Vaccinarea categoriei de varsta 12-15 ani naste insa multe controverse la nivel mondial. Mai multi experti de renume din Germania afirma ca, totusi, riscurile nu sunt suficient cunoscute si nu sunt de acord cu ideea vaccinarii adolescentilor in masa. Presedintele Asociatiei Medicilor din Germania, Klaus Reinhardt, si-a exprimat indoiala in legatura cu vaccinarea copiilor. El a declarat ca informatiile privind riscurile sunt, deocamdata, insuficiente.

In Belgia vor fi vaccinati adolescentii cu probleme de sanatate, din informatiile de pana acum, date de guvernul federal.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.