.

“Legile justitiei trebuie reparate” – atrage atentia Klaus Iohannis

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele a declarat ca PSD a incercat sa puna piciorul pe justitie, adoptand, cand era la guvernare, o serie de legi care acum trebuie schimbate.

Presedintele Iohannis a acuzat PSD ca “a macelarit legile justitiei si a incercat si incearca sa franga independenta justitiei”.

La Cotroceni, a avut loc o intalnire intre presedinte si premierul Ludovic Orban, destinata discutarii a doua teme mari: fondurile europene si legile justitiei, teme extrem de importante, a subliniat Klaus Iohannis.

Fondurile europene

Iohannis a amintit ca este in discutie o propunere a Comisiei Europene si ca fondurile multianuale – bugetul pe 7 ani al Uniunii Europene –  vor fi discutate la pachet cu fonduri destinate revigorarii economice. Vom beneficia si noi de mai multe fonduri europene decat erau prevazute inainte de criza provocata de COVID-19, crede presedintele Iohannis. De notat insa ca urmeaza negocieri intre liderii statelor UE. Discutiile vor avea loc la Consiliul European de vara, din 18-19 iunie, ce se va desfasura in sistem video-conferinta. Vom investi acesti bani – spune seful statului – in proiecte foarte importante pentru Romania : autostrazi,  linii de cale ferata, proiecte de energie regenerabila, si nu in ultimul rand in sistemul de sanatate publica si in sistemul de invatamant. Suntem hotarati sa ne batem pentru a primi o alocare substantiala pentru Romania – promite Klaus Iohannis.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Legile justitiei

PSD a atacat violent justitia si legile justitiei, a spus Klaus. Am reusit sa oprim o parte din aceste atacuri. Dar cert este ca cel mai important pas a fost facut de Romani, la referendumul pt justitie, oamenii au venit in nr mar si au spus clar stop acestei proceduri de macelarire a legilor justitiei initiate de psd. Aceste legi ale justitiei trebuie reparate. Este nevoie de un pas hotarat si curajos. Guvernul va veni cu initiative legislative pentru a le repara.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.