.

Laura Codruta Kovesi, in linie dreapta catre functia de Procuror-Sef al Uniunii Europene

Distribuie prietenilor tai!

Intr-o postare pe Facebook, Dacian Ciolos, liderul grupului Renew din Parlamentul European, anunta ca a discutat cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron, despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-sef european. Am convenit sa lucram impreuna pentru a realiza cat mai repede nominalizarea sefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruta Kovesi l-a obtinut in Parlamentul European” – scrie Dacian Ciolos, in postarea sa pe Facebook. De altfel, Ciolos  anuntase inca de la prima sa conferinta de presa, dupa inaugurarea noului Parlament European,  ca datorita relatiei personale pe care o are cu Macron, va incerca sa o propulseze pe fosta sefa DNA in functia de procuror sef al UE.

Posibil ca francezul sa se retraga din cursa

Laura Codruta Kovesi s-a plasat pe primul loc, dupa audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului European, din luna februarie. A fost insa blocata in Consiliu, unde reprezentantii permanenti ai statelor membre au votat, majoritar, in favoarea candidatului francez, Jean-François Bohnert. Inclusiv ambasadoarea Romaniei la Uniunea Europeana, Luminita Odobescu, a votat impotriva lui Kovesi, la presiunile PSD, mai ales ale ministrului justitiei de atunci, Tudorel Toader, si ale fostului sef PSD, Liviu Dragnea. Acum circula informatii ca Jean-François Bohnert ar urma sa se retraga din cursa, fiind favorit pentru postul de sef al Parchetului Naţional Financiar din Franta. 

Interesant:   Cetatean roman, cercetat pentru tradare si spionaj in favoarea Rusiei

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.