.

Laura Codruţa Kovesi, discuții cu Volodimir Zelenski

Distribuie prietenilor tai!

Procuroarea şefă europeană, Laura Codruţa Kovesi, a pledat la conferinţa “Uniţi pentru justiţie “de la Lviv pentru extinderea competenţelor parchetului european (EPPO) pentru investigarea eludării sancţiunilor UE împotriva Rusiei, potrivit unui comunicat postat sâmbătă pe site-ul instituţiei.

“EPPO poate face mult mai mult pentru a ajuta. Acţionăm ca un birou unic cu o structură descentralizată. Nimeni nu are mai acces la mai multă informaţie decât avem noi, comparativ cu metodele de coordonare transfrontalieră tradiţionale suntem mult mai rapizi”, a spus procuroarea şefă europeană în discursul susţinut la conferinţă.

Ea a spus că EPPO este “cel mai puternic instrument de investigaţie şi urmărire” disponibil în UE în ceea ce priveşte criminalitatea financiară transfrontalieră. “Nu există nicio cale mai bună pentru UE să-şi exercite întreaga forţă a puterii sale economice colective şi a sistemelor sale de justiţie penală asupra celor care ajută la eludarea sancţiunilor”, a pledat Kovesi, care a avut inclusiv o întâlnire cu preşedintele Volodimir Zelenski cu prilejul vizitei în Ucraina.

Interesant:   Iarna isi intra in drepturi in Europa

“Dacă EPPO nu ar fi existat pentru a apăra interesele financiare ale UE, ar fi trebuit inventat pentru a ne asigura că măsurile restrictive sunt pe cât de dureroase ar trebui să fie”, a mai spus Kovesi.

EPPO este gata “să lupte cu infractorii care ascund originea, destinaţia sau proprietatea bunurilor care intră sub regimul sancţiunilor UE. Asta va ajuta la încetinirea efortului de război rusesc şi, odată cu confiscărilor care vor urma urmăririi penale, chiar va contribui la finanţarea reconstrucţiei Ucrainei după război”.

Laura Codruţa Kovesi şi-a exprimat încrederea, fiind primul procuror şef european, că “instituţiile UE vor lua poziţie asupra iniţiativei franco-germane privind extinderea competenţelor EPPO la eludarea măsurilor restrictive ale UE!”

“Sunt convinsă că EPPO este pregătit şi ar trebui să facem acest lucru”, a încheiat Kovesi.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.