.

Laura Codruța Kovesi a scăpat de controlul judiciar și poate pleca din țară

Distribuie prietenilor tai!

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis astăzi plângerea fostei şefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, şi a decis revocarea măsurii controlului judiciar dispus împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Măsura fusese luată în dosarul în care Kovesi este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa. Decizia instanței supreme este definitivă.
”A admis contestaţia pe care am formulat-o şi s-a dispus revocarea măsurii controlului judiciar. Nu comentez decizia. Am contestat faptul că această măsură care a fost dispusă a fost nelegală. Am arătat în contestaţie toate motivele de nelegalitate şi de netemeinicie. O să vedem motivarea”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.
Fosta șefă a DNA a spus că au fost revocate toate măsurile dispuse în cadrul controlului judiciar. ”Acum pot să părăsesc şi ţara, s-a revocat controlul judiciar, s-au revocat toate măsurile şi mi s-a admis contestaţia”, a adăugat Kovesi.
Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar săptămâna trecută de către procurorii SIIJ, și ea a fost obligată să se prezinte în fiecare săptămână la Secţia 18 Poliţie din București. Kovesi avea mai multe interdicţii, printre care cea de a părăsi ţara şi să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. De asemenea, ea nu putea activa ca procuror la Parchetul General.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.