.

Lansarea capsulei Dragon, cu doi astronauti la bord, a fost amanata din cauza vremii

Distribuie prietenilor tai!

Dupa o pauza de 9 ani, Statele Unite reiau misiunile spatiale cu echipaj. O capsula construita de SpaceX, firma lui Elon Musk, dar cu ajutor financiar din partea guvernului american, ar fi trebuit lansata aseara din Florida. Din cauza vremii, lansarea a fost amanata pentru sambata.

Crew Dragon, prima nava spatiala privata, cu echipaj uman la bord, urma sa fie lansata aseara de la Cape Canaveral, in Florida. Cu mai putin de 17 minute inainte de lansare, numaratoarea inversa a fost intrerupta si lansarea amanata din cauza vremii. Asupra Floridei s-a abatut furtuna Bertha, care a adus ploi torentiale. Nu s-au inregistrat descarcari electrice, dar lansarea capsulei ar fi putut sa le provoace, pentru ca atmosfera era foarte incarcata de electricitate, a precizat administratorul NASA,  Jim Bridenstine. “Stiu ca multi sunt dezamagiti. Vremea ne-a jucat feste” – a declarat Bridenstine. Decizia de a anula lansarea a fost luata pentru siguranta astronautilor.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Sambata, o noua incercare

NASA si SpaceX au anuntat ca vor face a doua incercare sambata. Daca nici sambata la ora 22.22, ora Romaniei lansarea nu poate avea loc, mai exista o fereastra in cursul zilei de duminica.

La bordul Dragon – o capsula spatiala moderna, reutilizabila – se vor afla doi astronauti experimentati – Bob Benkhen, 48 de ani, si Doug Hurley, 53 de ani. Cand s-a anuntat ca lansarea se contramandeaza, cei doi erau deja de ore bune in interiorul capsulei, iar usa vehiculului spatial fusese inchisa.

O calatorie de 19 ore

La capatul unei calatorii de 19 ore, astronautii urmeaza sa ajunga la Statia Spatiala Internationala, la 400 de km altitudine, unde Dragon va ramane pana in luna august. De 9 ani, americanii nu au mai trimis in spatiu navete cu echipaj uman si sunt dependenti de Soyuz-urile Rusiei pentru a ajunge la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.