Deseori, cand trebuie sa faceti renovari la casa sau sa mai cosntruiti o camera, veti avea nevoie de mult ciment si caramizi. Pentru a prepara cimentul in mod corespunzator este indicat sa folosim o betorniera. Din fericire, magazinul regalfermierul.ro ofera o gama de betoniere la cele mai bune preturi!
Daca nu sunteti un profesionist si aveti doar un singur proiect de zidarie, alegeti un mixer electric de ciment cu o capacitate de 120 litri. In timp ce puteti achizitiona un mixer de ciment cu un tambur de 60 litri, o capacitate mai mare va fi cea mai buna alegere, data diferenta minima de pret. Acest lucru va va oferi, de asemenea, optiunea de a realiza proiecte mai mari in viitor.
Daca lucrati pe mai multe santiere de constructii cu acces la o sursa electrica, un malaxor de ciment cu o capacitate de 120 litri va face treaba si va fi in continuare suficient de usor pentru a fi transportat. Optati pentru un malaxor de ciment cu o capacitate mai mare de tambur de 160 sau 190 de litri.
Daca sunteti un profesionist si amestecati ciment sau mortar 5 zile din 7, luati in considerare un malaxor de ciment cu tambur mai mare (250 litri minim). Un mixer pe benzina inseamna ca nu va trebui sa va bazati pe electricitate. Cu toate acestea, avand in vedere greutatea si dimensiunea acestor masini, cel mai bine este sa selectati una cu o bara de tragere.
Ca un memento rapid, malaxoarele de ciment sunt utilizate pentru a amesteca agregatele cu ciment si apa pentru a face beton sau mortar. Acestea constau din urmatoarele parti:
-un motor electric sau pe benzina;
-un tambur basculant si rotativ;
-o roata cu manivela echipata cu crestaturi care va permit sa rotiti si sa inclinati tamburul in diferite pozitii si sa aruncati continutul intr-o roaba;
un cadru robust montat pe roti.
Alegerea malaxorului de ciment va depinde de volumul de beton pe care intentionati sa-l turnati si de cea mai convenabila sursa de energie la locul de munca, alaturi de o serie de criterii mai putin importante.
Volumul de amestecare
In primul rand, este important sa acordati atentie terminologiei. Termenii pe care ii veti auzi cel mai des sunt volumul tobei si volumul de amestecare. Exista o diferenta intre cele doua.
Capacitatea de amestecare a unui malaxor de ciment este de aproximativ 80% din volumul total al tamburului. De exemplu, un tambur de 150 de litri produce aproximativ 120 de litri de ciment sau doua roabe pe sarcina.
De asemenea, retineti ca umplerea excesiva a tamburului va reduce omogenitatea amestecului, in timp ce supraumplerea poate cauza lipirea amestecului de pereti. Un volum prea mic al tamburului va creste numarul de sarcini pe care trebuie sa le amestecati, ceea ce va duce la pierderea timpului.
Numarul de pungi de ciment pe lot
Ca punct de referinta, pulberea de ciment este in general disponibila in saci de 35 kg. Din punct de vedere practic, ganditi-va la numarul de pungi de 35 kg de care aveti nevoie pentru fiecare lot.
Mixere de ciment cu un volum de amestecare de 110 litri va lua o jumatate de sac de ciment per amestec. Cei cu un volum de amestecare de 140-180 litri vor lua o punga si asa mai departe.
Desigur, aceste numere vor varia in functie de tipul de mix cu care lucrati. Cifrele furnizate aici corespund betonului de sapa care contine 350 kg de ciment per m3 de beton.
Avantajele malaxoarelor electrice de ciment
Malaxoarele electrice de ciment au un anumit numar de avantaje fata de malaxoarele pe benzina. In primul rand, sunt mai ieftine si necesita intretinere putin sau deloc. Nu este nevoie de petrol sau benzina. Tot ce ai nevoie este o priza electrica. Acestea pornesc imediat – indiferent de temperatura exterioara – si sunt mai usoare, facandu-le mai usor de manevrat.
Majoritatea malaxoarelor electrice de ciment functioneaza cu energie electrica monofazata de 220 V (500 pana la 1500 W). Modele mai puternice (1500 W si mai mari) ruleaza pe trei faze (380 V).
De asemenea, puteti obtine mini malaxoare electrice de ciment usor de transportat (de exemplu intre etajele unei cladiri sau intr-un subsol). Tamburele lor sunt si ele mici, cu volume de pana la 65 de litri. Aceste mixere sunt cele mai potrivite pentru lucrari mai mici, in interior.
Avantajele unui malaxoare de ciment pe benzina
In anumite cazuri, avantajele mixerelor de ciment pe benzina (sau diesel) sunt incontestabile si pot fi utilizate oriunde, deoarece nu necesita apropierea de o sursa de energie. Poate produce loturi mult mai mari. Sunt folosite pe santiere mari si adesea in aer liber, cum ar fi in constructii rezidentiale. In general, au roti pneumatice, ceea ce inseamna ca pot fi tractate pe sosea fara a folosi remorca. Performantele lor compenseaza greutatea, dimensiunea si nivelul de poluare (atmosferica si zgomotoasa) pe care o emit.
In general, motorul transmite miscarea tamburului printr-un angrenaj inelar detasabil care este fixat pe tambur si actionat de un pinion.
Unele malaxoare de ciment folosesc o transmisie cu curea, care este mult mai silentioasa si necesita mai putina intretinere (fara grasime). Cu toate acestea, o centura se poate uza si va trebui in cele din urma inlocuita.
Cu cat tamburul contine mai multe lame sau palete, cu atat amestecul este mai uniform. Paletele duble sau triple sunt mai eficiente decat paletele simple la rate mari de umplere.
La regalfermierul.ro clientii gasesc cele mai bune betoniere din domeniu!