.

La cererea UE, ambasadorul Romaniei la ONU a refuzat sa mearga la Zidul Plangerii

Distribuie prietenilor tai!

Vizita a fost organizata de ambasadorul Israelului la Natiunile Unite si urma sa includa 14 ambasadori. La cererea UE, sustine presa israeliana, ambasadorul Romaniei la ONU a boicotat vizita. La fel si ambasadorul Moldovei la ONU.

In ultimul moment, Uniunea Europeana a cerut ambasadorilor la ONU din trei tari UE – Italia, Slovenia si Romania – sa boicoteze vizita de studiu organizata de Gilad Erdan, ambasadorul Israelului la ONU, la Zidul Plangerii. S-a raliat si ambasadorul Moldovei, care “a decis sa urmeze pozitia Romaniei” – scrie presa din Israel. Se pare ca motivul boicotului a fost ca vizita urma sa aiba loc in orasul vechi, Ierusalimul de Est, o zona pe care UE o considera palestiniana. Ambasadorul Romaniei la ONU este Cornel Feruţă.

Nu a onorat invitatia nici reprezentantul SUA, dar acesta vizitat Zidul de Vest in trecut. Au acceptat invitatia ambasadorii din Serbia, Haiti, Sierra Leone, Thailanda, Costa Rica, Belize si Georgia.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

In trecut, ambasadori din tarile UE au vizitat aceasta zona, intre ei diplomati din Polonia, Cehia si Slovacia.

Les ambassadeurs ont parcouru le nouveau tracé dans les tunnels du Mur des Lamentations, et ont également rencontré le rabbin du Mur des Lamentations. Dans le passé, le Mur était visité par des ambassadeurs européens qui participaient à des visites d’information similaires initiées par Arden. Entre autres choses, les ambassadeurs auprès des Nations Unies de la Pologne, de la République tchèque, de l’Albanie et de la Slovaquie ont visité le Mur Occidental.

“Vizita ambasadorilor pe care am organizat-o in Israel face parte din razboiul pe care il duc la ONU pentru a pune in lumina minciunile palestinienilor si incercarea lor de a ascunde legatura noastra milenara cu Ierusalimul. Din pacate, aceste patru tari europene au decis sa se lase manate de consideratii politice. Acest gest rusinos nu face decat sa ne amplifice lupta pentru aratarea adevarului”– a declarat ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.