.

La ceremoniile de Anul Nou din Times Square pot participa doar cei vaccinați

Distribuie prietenilor tai!

Newyorkezii şi vizitatorii vor putea întâmpina Anul Nou în populara piaţă Times Square, cum se obişnuia şi înainte de pandemie, însă la festivităţi vor putea asista anul acesta doar cei care fac dovada vaccinării anti-COVID-19, a declarat marţi primarul oraşului, Bill de Blasio, relatează EFE.

Toate persoanele de peste 5 ani vor trebui să prezinte un certificat de vaccinare eliberat înainte de 16 decembrie, deoarece este nevoie de două săptămâni pentru ca organismul să dezvolte anticorpii necesari.

Cei care nu deţin un certificat de vaccinare vor trebui să prezinte un test negativ efectuat înainte cu 72 de ore, a declarat la o conferinţă de presă comună De Blasio şi Tom Harris, preşedintele organizaţiei Times Square Alliance, reprezentând centrele comerciale din zonă.

Spre deosebire de anii anteriori, festivităţile de anul trecut au avut o participare redusă la doar 100 de persoane: medici, asistente, angajaţi ai supermarketurilor, învăţători şi alţi lucrători esenţiali care şi-au riscat viaţa în timpul pandemiei de coronavirus şi care a făcut din oraşul New York epicentrul crizei sanitare.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Potrivit primarului De Blasio, reîntoarcerea festivităţilor de Anul Nou este “o dovadă în plus pentru lume că ne revenim sută la sută”.

Comisarul pentru sănătate al oraşului, dr. Dave Chokshi, a explicat că motivul pentru care se cere dovada vaccinării complete este pentru a reduce riscul de transmitere a virusului, “care ştim că se propagă în aer liber, deşi riscul este mai mic”.

Mii de persoane, care vizitează oraşul New York în această perioadă, vin în Times Square pentru a participa la festivităţile cu o durată de mai multe ore înaintea numărătorii inverse de la miezul nopţii şi a ura bun venit noului an.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.