.

Kovesi: Sunt un procuror care a reuşit să inspire teamă celor care vor să fure liniştiţi în România

Distribuie prietenilor tai!

Fostul procuror-șef al DNA Laura Codruța Kovesi s-a prezentat astăzi la Poliție, așa cum este prevăzut în controlul judiciar la care a fost supusă joi.

“Sunt un procuror care timp de 24 de ani mi-am făcut treaba. Sunt un procuror care am dovedit că în activitatea mea profesională am luptat cu corupţia într-un mod eficient şi sunt un procuror care a reuşit să inspire teamă celor care vor să fure liniştiţi în România”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Ea este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, după ce a fost reclamată de către fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, cel care a fost condamnat pentru corupție însă a reușit să fugă în Serbia.

Kovesi are mai multe interdicţii impuse de judecători, printre altele ea neavând voie să părăsească România timp de 60 de zile şi nici să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. De asemenea, nu poate activa ca procuror la Parchetul General. Financial Times scrie în ediția de astăzi despre cazul Kovesi și apreciază că acest control judiciar impus la București i-ar afecta candidatura pentru obținerea funcției sale de prim procuror-șef european.

Interesant:   Referendum pentru trotinetele electrice
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.