.

Klaus Iohannis: Viorica Dăncilă a pus pe „butuci” relaţia cu lumea arabă  

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, că premierul Viorica Dăncilă a pus pe “butuci” relaţia cu lumea arabă. În opinia preşedintelui, Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei s-a simţit jignit de declaraţiile Vioricăi Dăncilă şi de aceea şi-a anulat în ultima clipă vizita pe care urma să o efectueze la Bucureşti.

“Iniţial, eu am avut un program cam strâns. În seara asta trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important şi drag. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului doamnei prim-ministru, care ne-a stricat relaţia cu această zonă, nu mai este cazul. Regele Iordaniei s-a simţit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din America şi a contramandat vizita. Este o reală problemă pentru România. Cred că vă daţi seama. România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă şi aceasta este una dintre puţinele constante, a fost cel puţin până ieri, din politica externă a României, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă faţă de parteneri, acum doamna a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Asta nu este o glumă, este foarte, foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a declarat Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a precizat că vizita pe care Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei urma să o întreprindă în România a fost anulată la cererea părţii iordaniene.

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe majestatea sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Interesant:   Deputatul bataus a fost exclus din AUR
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.