.

Klaus Iohannis : „Ucrainenii nu au nevoie sa fie certati” in chestiunea Bastroe

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele afirma ca politicienii care sunt revoltati de atitudinea ucrainenilor, adica PSD-istii, au scopuri electorale si zice ca ucrainenii nu ar trebui certati, in contextul actual.

Aflat la Polonia, la intalnirea tarilor din flancul estic al NATO cu presedintele american, Joe Biden, Klaus Iohannis a avut prima sa reactie la scandalul Bastroe. Nu din proprie initiativa, ci pentru ca a fost intrebat de jurnalisti. Presedintele Romaniei a adoptat o atitudine toleranta si afirma ca „nu e bine sa ne ambalam fara a sti ce se intampla.”

Presedintele pare sa ignore faptul ca ucrainenii au explicat clar ce se intampla: au adancit canalul Bastroe de la Dunare, pentru a-si majora exporturile de alimente de la porturile sale fluviale. Reprezentantii guvernului de la Kiev afirma ca Ucraina nu a incalcat niciun acord.

Straniu este ca la Bucuresti, in anumite cercuri politice, mai exact la Ministerul de Externe, se stia inca din august ca incep aceste lucrari. Dar se pare ca MAE a tacut si s-a aflat de-abia acum. Cum impotriva ministrului de externe, Bogdan Aurescu, s-a pornit un tir de acuzatii din partea PSD – mai ales ca nu e la prima gafa grava – presedintele Iohannis ii sare, indirect in aparare. Surse politice afirma ca PSD cere insistent demisia lui Aurescu.

Interesant:   USR-istii isi aleg noul presedinte

„Unii politicieni s-au inflamat si au simtit oportunitatea sa se profileze in spatiul politic romanesc in vederea alegerilor din 2024. Ai nostri politicieni, inflamati si hotarâti, fac afirmatii care nu au un fundament dovedit. Ucrainenii spun ca se dragheaza pentru intreținere, dar trebuie sa se verifice. Nu cred ca in acest moment este potrivit sa atacam ucrainenii pe baza unor date incerte. Ei nu au nevoie sa fie certati”  – a spus presedintele  Iohannis.

Ucraina a anuntat ca pescajul navelor care traverseaza prin canalul Bâstroe a fost adancit de la 3,9 metri la 6,5 metri. Astfel, exista riscul ca Bastroe sa absoarba apa din Delta si sa duca la scaderea dramatica a nivelului apei in Delta noastra.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.