.

Kim-Putin, intalnire istorica

Distribuie prietenilor tai!

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, si presedintele rus, Vladimir Putin, sunt la prima lor intalnire fata in fata. Summit-ul ruso-nordcoreean are ca principal scop sa demonstreze americanilor ca nu sunt singura super putere cu influenta asupra Phenianului.

Dialogul are loc pe o insula de langa Vladivostok, la Pacific, in conditii de maxima securitate. Campusul universitar de pe insula Russky, gazda intalnirii, arata ca o adevarata fortarteata. Atat Kim, cat si Putin au obiceiul de a fi extrem de secretosi in legatura cu deplasarile lor si cu orele la care ar urma sa ajunga intr-un loc sau altul.

Coreea de Nord conteaza pe sprijinul Rusiei, mai ales acum dupa ce, a doua intalnire Kim-Trump  a fost un esec. Kim Jong Un, pentru prima data in Rusia, ca lider al Coreii comuniste, a sosit la Vladivostok, cu trenul sau blindat.

Pe vremea URSS, Moscova era un aliat important al nord-coreenilor. De altfel, rusii sunt cei care au dat Phenianului, la inceput, elementele de baza pentru construirea programului nuclear. Dupa disparitia Cortinei de Fier, relatiile insa s-au racit.

Interesant:   Sofer român, omorât de drogați în Belgia

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.