.

Kievul susține că două rachete rusești au trecut peste România

Distribuie prietenilor tai!

Două rachete de croazieră ruseşti au pătruns vineri în spaţiul aerian al României şi al Republicii Moldova înainte de a intra în Ucraina, în timpul atacului masiv rusesc din cursul dimineţii, a anunţat comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, citat de Reuters şi de postul de televiziune ucrainean 24tv.ua.

Cele două rachete de tip Kalibr au fost lansate din Marea Neagră, a indicat generalul Zalujnîi.

Ministerul Apărării din România nu a confirmat relatarea.

”Informaţiile privitoare la o rachetă rusească ce ar fi survolat spaţiul aerian al României nu se confirmă. Vom reveni în scurt timp cu informaţii oficiale cu privire la această situaţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al MApN, generalul de brigadă Constantin Spînu.

În schimb, Ministerul Apărării de la Chişinău a confirmat survolul.

“Structurile responsabile din cadrul instituţiei au detectat, astăzi, 10 februarie, la ora 10:18, o rachetă, care a traversat spaţiul aerian al Republicii Moldova, deasupra localităţii Mocra din regiunea transnistreană şi, ulterior, deasupra localităţii Cosauţi din raionul Soroca, cu direcţia spre Ucraina”, anunţă Ministerul Apărării, citat de Radio Chişinău.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Ministerul de la Chişinău a adăugat că, în colaborare cu structurile responsabile din ţară, monitorizează atent situaţia în regiune şi condamnă ferm violarea spaţiului aerian al Republicii Moldova.

Rusia nu a comentat deocamdată această informaţie.

Într-o intervenţie separată, citată de publicaţia Ukrainska Pravda, un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene a declarat că Ucraina are capacitatea de a doborî rachetele de tipul Kalibr, dar nu a făcut-o pentru că nu a dorit să pună în pericol civilii din afara ţării.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.