.

Kelemen Hunor: “Trebuie rezolvata problema autonomiei”

Distribuie prietenilor tai!

In aceste zile, la Cluj-Napoca are loc Congresul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania (UDMR), Congres la care au participat si tinut cate un discurs personaje importante de pe scena politica a tarii noastre, precum Dan Barna sau Traian Basescu.

Astazi, la cea de-a doua zi a Congresului, s-a ales noul lider al formatiunii politice ce reprezinta comunitatea maghiara din Romania in Parlament, iar, castigatorul s-a stiut dinainte alegerilor, deoarece singurul candidat a fost actualul lider al formatiunii politice, Kelemen Hunor.

In discursul pe care acesta l-a tinut in fata membrilor UDMR din toata tara, a unor personaje marcante din Ungaria si a altor cetateni de etnie maghiara, acesta a afirmat ca problema minoritate-majoritate din tara noastra trebuie sa fie rezolvata pe un termen indelungat, iar singura rezolvare o reprezinta legalizarea autonomiei.

Liderul formatiunii politice a mai precizat ca dupa ce maghiarii au trait 100 de ani drept populatie “minoritara” in tara noastra, si dupa 8 ani de cand Kelemen Hunor este presedintele partidului, acesta este ferm convins ca problema dezvoltarii comunitatii maghiare din Romania nu va putea fi niciodata dusa la capat.

Interesant:   Alegeri europene din care lipseste ... europenismul

Ca intr-un discurs razboinic, liderul UDMR a tinut sa precizeze ca “aceasta batalie” trebuie pornita de ei, de maghiarii din Romania si de catre UDMR, iar batalia trebuie dusa la un bun sfarsit, deoarece minoritatea maghiara din Transilvania a fost deja consolidata, acestia reusind sa stopeze toate atacurile ce au venit impotriva comunitatii, conform lui Kelemen Hunor.

In incheiere, acesta a tinut sa precizeze ca maghiarii nu au renuntat si nu vor renunta niciodata la a utiliza simbolurile lor nationale, chiar daca o fac pe pamant romanesc.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.