.

Johnson & Johnson opreste vanzarile de talc pentru bebelusi

Distribuie prietenilor tai!

Compania a anuntat ca de anul viitor nu va mai vinde pudra de talc si va trece la o pudra pe baza de amidon.

Vanzarile vor fi oprite in toata lumea, la doi ani de cand Johnson & Johnson a pus capat vanzarilor de pudra cu talc in Statele Unite, in urma miilor de procese privind siguranta acestui produs.

“In cadrul unei evaluari la nivel mondial a portofoliului nostru, am luat decizia comerciala de trece la pudra din amidon” – precizeaza Johnson & Johnson, adaugand ca deja acest tip de pudra cu amidon se comercializeaza in mai multe tari.

Johnson & Johnson se confrunta cu 38.000 de procese deschise de consumatori sau supravietuitori care sustin ca produsele de talc fabricate de  J&J le-ar fi provocat cancer din cauza continutului de azbest, care e carcinogen.

Compania neaga acest lucru, cu argumentul ca deceniile de testare stiintifica si aprobari din partea autoritatilor de specialitate au aratat ca talcul e sigur si nu contine azbest. De cand au inceput aceste procese, vanzarile de pudra de talc pentru bebelusi au scazut dramatic. J&J considera ca e victima unei dezinformari, dar opreste vanzarea acestui produs intrucat nu mai exista cerere suficienta.

Interesant:   In urma controverselor, BOR vine cu explicatii

Potrivit unei anchete din 2018 a agentiei Reuters, J&J stia de zeci de ani ca azbestul, substanta carcinogena, e prezent in produsele sale de talc. Din 1971 pana la inceputul anilor 2000, talcul brut si produsele pe baza de talc, fabricate de J&J, contineau uneori mici cantitati de azbest.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.