.

Joe Biden planuieste lovituri militare impotriva ISIS, dupa atacurile de la Kabul

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele american a anuntat ca a dat ordin liderilor militari sa puna la punct planuri operationale pentru a lovi baze ISIS-K, ascunzatorile liderilor si celulele teroristilor. Este raspunsul la dublul atentat comis la Kabul, in care au murit zeci de oameni, intre care si cel putin 13 militari americani.

Intr-o mini-conferinta de presa, la ore bune dupa atacuri, presedintele Biden a declarat ca teroristii nu vor scapa nepedepsiti si ca nu exista dovezi ca talibanii ar fi implicati, alaturi de ISIS-K, in in atacurile de langa aeroportul din Kabul, acolo unde se desfasoara o ampla operatiune de evacuare a strainilor si afganilor care au colaborat cu americanii si cu aliatii.

„Vom raspunde cu forta si precizie cand consideram necesar, unde consideram necesar si in modul in care consideram necesar” – a declarat Joe Biden, fara sa dea alte detalii. Biden este acuzat de Republicani, dar si de personalitati din propriul partid, ca e vinovat de dezastrul retragerii din Afganistan. Toata lumea e de acord ca retragerea trebuia sa aiba loc, dupa o prezenta militara de 20 de ani, insa este condamnata maniera in care a actionat administratia – haotic, fara un plan bine pus la punct si din gafa in gafa.

Atacurile au fost puse la cale de o grupare din ISIS

Interesant:   Democratii rasufla usurati: Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Alba

Se numeste ISIS-K si are celule in Afganistan si Pakistan. Analistii spun ca islamistii din ISIS-K nu se considera nici afgani, nici pakistanezi, si ca sunt mai sangerosi si decat talibanii. De altfel, se lupta cu talibanii de ani de zile. ISIS-K ii acuza pe talibani ca nu sunt indeajuns de apropiati de doctrina Islamului.

„Acesti teroristi ISIS nu vor invinge. Ii vom salva pe americani. Ii vom evacua pe aliatii nostri afgani. Misiunea noastra va continua. America nu se lasa intimidata” – a declarat Biden.

ISIS-K a revendicat atacurile

Gruparea terorista a revendicat dublul act terorist de la Kabul si a publicat fotografia si numele teroristului care s-a aruncat in aer. Administratia americana se asteapta la noi atacuri. Termenul-limita, agreat cu talibanii, pentru evacuarea din Afganistan este 31 august.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.