.

Joe Biden a ascuns documente secrete în garaj

Distribuie prietenilor tai!

Avocaţii preşedintelui american Joe Biden au descoperit un ”mic număr” de documente marcate ca fiind confidenţiale într-un garaj al locuinţei private a şefului statului din oraşul Wilmington, statul Delaware, a anunţat joi Casa Albă, transmit AFP şi Reuters.

Un alt document a fost găsit într-o încăpere adiacentă garajului, în timp ce în casa din staţiunea Rehoboth Beach, tot în Delaware, dar pe malul Atlanticului, nu s-au găsit documente, a precizat într-un comunicat avocatul special al Casei Albe Richard Sauber.

Administraţia “cooperează pe deplin” pentru a se asigura că documentele găsite sunt gestionate în mod adecvat, a menţionat acesta.

Este vorba de hârtii datând din perioada în care preşedintele SUA era Barack Obama, iar Biden era vicepreşedinte.

Anunţul de joi vine după ce luni Sauber a confirmat o relatare a CBS privind găsirea unor documente clasificate din perioada când Joe Biden a fost vicepreşedinte la un fost birou al acestuia de la un think-tank din Washington. Respectivele materiale clasificate au fost identificate de avocaţii personali ai lui Biden la 2 noiembrie 2022, cu câteva zile înainte de alegerile de la mijloc de mandat, a precizat luni Richard Sauber.

Interesant:   Companiile folosesc inteligenta artificiala pentru a-si monitoriza angajatii

Sunt diferenţe între aceste dezvăluiri ale echipei de avocaţi a preşedintelui – dezvăluiri problematice pentru Biden, care se pregăteşte pentru o aşteptată campanie în vederea realegerii sale la scrutinul prezidenţial din 2024 – şi cazul fostului preşedinte Donald Trump, care face obiectul unei anchete a Departamentului justiţiei după ce a refuzat timp de peste un an de la plecarea sa din funcţie să predea documente clasificate, scrie Reuters.

Totuşi, o lege din 1978 îi obligă pe preşedinţii şi vicepreşedinţii americani să remită toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru Arhivelor naţionale.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.