.

Japonia își sporește apărarea antirachetă

Distribuie prietenilor tai!

Japonia intenţionează să desfăşoare mai mult de o mie de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune pentru a-şi spori capacitatea de a contrabalansa ambiţiile regionale în creştere ale Chinei, a relatat duminică ziarul Yomiuri Shimbun, citat de AFP.

Ţara asiatică intenţionează să îmbunătăţească raza rachetelor sale antinavă pentru ca acestea să ajungă de la 100 de kilometri la o mie de kilometri, ceea ce le-ar permite să atingă zone de coastă chineze, precum şi Coreea de Nord, a informat cotidianul, citând surse anonime.

Îmbunătăţirile sunt necesare şi pentru a permite navelor şi avioanelor japoneze să aibă capacitatea de a lansa aceste noi rachete care ar fi capabile să atingă ţinte aflate la sol, potrivit aceleiaşi surse.

Rachetele ar urma să fie desfăşurate în interiorul şi în jurul regiunii Kyushu (sud-vest) şi pe micile insule situate în apele din sud-vestul Japoniei, în proximitatea Taiwanului, a relatat Yomiuri Shimbun.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Proiectul vizează o reducere a decalajului dintre Japonia şi China în materie de rachete, făcând totodată faţă ameninţărilor Coreii de Nord, potrivit ziarului citat.

Premierul nipon Fumio Kishida a promis să sporească într-un mod semnificativ cheltuielile în materie de apărare, care reprezintă în prezent circa 1% din PIB.

Presa japoneză a mai relatat că Ministerul Apărării nipon ar urma să solicite un buget de 5.500 de miliarde de yeni (43,6 miliarde de euro) pentru următorul an fiscal, ceea ce reprezintă o creştere uşoară faţă de cele 5.180 miliarde de yeni pentru anul fiscal în curs.

Premierul Japoniei Fumio Kishida a fost testat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus şi se recuperează la reşedinţa sa oficială, conform unui anunţ făcut duminică de guvernul nipon, transmite Reuters.

Kishida, care tocmai a revenit dintr-o vacanţă de o săptămână, urma să se întoarcă la muncă de luni, având prevăzută şi o călătorie peste hotare pentru săptămâna viitoare.

Sâmbătă oficialul nipon a făcut febră şi a început să tuşească. Duminică dimineaţă a făcut un test PCR al cărui rezultat a fost pozitiv.

Interesant:   Biden, un cadavru politic
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.