.

Japonia a fost zguduită de un cutremur de magnitudine 7,1

Distribuie prietenilor tai!

Un seism puternic cu magnitudinea de 7,1 s-a produs sâmbătă în largul coastelor prefecturii Fukushima, în estul Japoniei, a anunţat Agenţia niponă de Meteorologie, relatează Reuters.

Seismul s-a produs la o adâncime de 60 de kilometri în Oceanul Pacific, a precizat agenţia. Nu au fost semnalate pagube majore şi nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Cutremurul a avut loc la ora 23:08 locală (14:08 GMT) şi a fost resimţit în capitala Tokyo.

Nu au existat informaţii privind nereguli la instalaţia nucleară de la Tokaimura, a anunţat postul public NHK.

Cutremurul s-a produs în largul Fukushima cu doar câteva săptămâni înainte de marcarea a 10 ani de la cutremurul din 11 martie 2011 care a devastat nord-estul Japoniei şi a declanşat un tsunami masiv care a provocat cea mai gravă criză nucleară din ultimul sfert de secol.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, ţară situată în una dintre cele mai seismice zone ale lumii, unde sunt organizate regulat exerciţii de siguranţă în caz de cutremur. În Japonia se produc aproximativ 20% din cutremurele la nivel mondial cu magnitudinea mai mare de 6.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Alte seisme puternice

Alte cutremure cu magnitudinea de peste 6 grade pe scara Richter care au avut loc în anii 2020 şi 2021:

2021
3 februarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,6 s-a produs la sud-est de Insula Paştelui, la o adâncime de 10 kilometri, epicentrul fiind localizat la aproximativ 1.483 de kilometri sud-est de localitatea Hanga Roa de pe această insulă din sud-estul Oceanului Pacific, teritoriu special al Republicii Chile.
15 ianuarie – Cel puţin 84 de persoane (conform bilanţului din 18 ianuarie 2021) şi-au pierdut viaţa în urma unui seism cu magnitudinea de 6,2, în insula indoneziană Sulawesi, potrivit Institutului american de geofizică (USGS). Seismul s-a produs la ora locală 02:18 (18:18 GMT). Epicentrul seismului a fost localizat la 36 km sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 km.
6 ianuarie – Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în zona Insulelor Kermadec, un arhipelag aparţinând Noii Zeelande, fără ca autorităţile să raporteze pagube materiale sau să emită o alertă de tsunami. Epicentrului seismului s-a produs la 26 km adâncime sub Oceanul Pacific şi la 879 km sud-vest de Ohonua, cea mai apropiată localitate şi oraşul principal de pe insula Eua din ţara polineziană Tonga.
3 ianuarie – Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs în Insulele Aleutine, care aparţin statului american Alaska, a precizat Centrul German de Cercetare pentru Geoştiinţă (GFZ). Cutremurul s-a produs la o adâncime de 10 km, a mai precizat centrul.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.