.

Japonezii vor amanarea Olimpiadei

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Peste 70 la suta dintre japonezi ar vrea ca jocurile Olimpice de la Tokyo sa fie amanate. Din nou.  Japonia se confrunta cu cresterea cazurilor de COVID si este deja in valul 4 al pandemiei. Inca o dovada ca situatia e alarmanta e faptul ca Departamentul de Stat al SUA ii sfatuieste pe cetatenii americani sa nu calatoreasca in Japonia.

Mai sunt doar doua luni pana la Olimpiada, iar in Japonia starea de spirit e sumbra. Potrivit sondajelor de opinie, peste 70 la suta dintre japonezi vor amanarea Jocurilor Olimpice. Ei se tem ca, odata cu venirea atator straini, vor creste si mai mult infectarile cu noul coronavirus. Nu vor fi spectatori straini la Olimpiada, dar vin echipe intregi de sportivi, cu staff-ul tehnic, plus oficiali de la Comitetele Olimpice Nationale. Japonezii sunt ingrijorati ca pandemia va scapa de sub control. Inclusiv politicieni, si de la putere, si din opozitie, fac apel la amanarea Olimpiadei. A fost infiintata chiar si o miscare de protest fata de gazduirea Jocurilor Olimpice in pandemie, iar liderii ei au organizat demonstratii de strada. Olimpiada ar urma sa inceapa pe 23 iulie.

Interesant:   Motocicletele CFMOTO – O alegere ideală pentru iubitorii de adrenalină

SUA – sfat de calatorie: nu mergeti in Japonia

Anuntul facut de Departamentul de Stat de la Washington, prin care cetatenii americani sunt indemnati sa nu calatoreasca in Japonia, complica si mai mult lucrurile. “Calatoriile in Japonia trebuie neaparat evitate. Din cauza actualei situatii din Japonia, chiar si persoanele vaccinate cu ambele doze ar putea risca sa se infecteze si sa transmita variantele COVID-19. Toate calatoriile in Japonia trebuie evitate” – atrage atentia Departamentul de Stat.

In Japonia e stare de urgenta in mai multe prefecturi, iar vaccinarea merge foarte lent. Japonezii au adus tarziu serurile anti COVID, iar ritmul vaccinarii e greoi.

Este posibila o noua amanare a Olimpiadei ?

Si anul trecut, inainte de amanarea Jocurilor Olimpice, atat Comitetul Olimpic International, cat si guvernul Japoniei dezminteau categoric informatiile din presa privind mutarea Olimpiadei in 2021. Situatia se repeta. Sunt tot mai multe relatari, pe surse, legate de o eventuala decizie de amanare, din nou, a competitiei sportive. Ca si anul trecut, acestea sunt dezmintite. Intervine insa si factorul politic. E an electoral in Japonia. Premierul Yoshihide Suga ar putea pierde alegerile, in cazul in care Olimpiada se tine si numarul de imbolnaviri creste. Pe de alta parte, guvernul nipon nu poate decide singur amanarea, ci doar in consultare cu Comitetul Olimpic International.

Interesant:   Motocicletele CFMOTO – O alegere ideală pentru iubitorii de adrenalină

Decizia privind amanarea Olimpiadei nu tine insa de cifrele pandemiei. Este, mai degraba, despre politica si bani. Multi bani. E de parere Paul O’Shea, lector la Centrul pentru Studii Asiatice de la Universitatea Lund, din Suedia.

Manuela

 

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.