.

Jacques Chirac a murit

Distribuie prietenilor tai!

Jacques Chirac. fostul președinte al Franței, a încetat din viață astăzi la vârsta de 86 de ani. De cinci ani, fostul lider francez a ieșit din viața publică. El a fost președinte timp de 12 ani, în primul mandat de 7 ani apoi, după modificarea legii, al  doilea mandat de 5 ani, între 1995 și 2007. Mandatele sale de preșdinte au fost marcate de refuzul de a participa la intervenția militară a Statelor Unite în Irak, în 2003. În cariera sa a mai fost primar al Parisului și premier de două ori și a fost anchetat pentru angajări fictive la Primăria Parisului.

În tinerețe, Chirac avea simpatii comuniste iar în timpul serviciului militar a luptat în Algeria, unde a fost rănit. Cariera politică și-a început-o în 1960, ca asistent al premierului Georges Pompidou și a ajuns membru al Guvernului în 1967. În 1974, Chiarc devine pentru prima dată premier al Franței, la 41 de ani, funcție în care a rezistat doi ani. În 1977, el este ales primar al Parisului și va rămâne în acest post timp de 18 ani. A candidat la președinția Franței de două ori, fără succes, până să fie ales șef al statului în 1995.

Interesant:   Razboiul din Ucraina schimba rutele heroinei catre UE
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.