.

Israelienii au lichidat un important personaj din Hamas, care se ocupa de aprovizionarea cu arme

Distribuie prietenilor tai!

Din cei sapte inalti comandanti militari ai teroristilor Hamas din Gaza, armata israeliana si serviciile secrete Shin Beth au lichidat deja patru.

Hassan al-Atrash a fost ucis in timpul unei lovituri aeriene chirugicale la Rafah, in sudul Fasiei Gaza, la granita cu Egiptul. De altfel, in Rafah au avut loc bombardamente israeliene repetate, in ultimele zile, semn ca se stia ca al-Atrash se ascunde in oras. Armata israeliana a cerut Egiptului sa-si retraga militarii din zona de granita, pentru a preintampina incidente.

Al-Atrash organiza productia si distribuţia de armament in Fâşia Gaza si procura arme din strainatate, prin contrabanda. El aducea arme inclusiv in Cisiordania, nu doar in Gaza.

“Armata israeliana continua sa anihileze brigazile Hamas. Din cei sapte inalti comandanti ai brigazilor, patru au fost lichidati. Mai raman doar trei in lantul de comanda. Daca nu se predau, vor avea aceeasi soarta” – a scris pe reteaua X, fosta Twitter, purtatorul de cuvant al armatei israeliene,  Avichay Adraee.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Premierul israelian: platim un pret ridicat

Premierul Benjamin Netanyahu a recunoscut ca armata israeliana sufera pierderi in confruntarile cu teroristii Hamas. Acestia opun o rezistenta indarjita si prin tactici ce tin de gherila urbana reusesc sa provoace pierderi materiale si umane in randul armatei israeliene. Cu toate acestea, guvernul israelian reafirma, raspicat, ca lupta trebuie dusa pana la capat.

„Razboiul are un pret ridicat, dar nu avem de ales, trebuie sa continuam lupta. Militarii nostri au eliminat mii de teroristi, pana acum, si continuam cu toata forta pana la capat, pana la victorie, pana ne indeplinim scopurile – eliminarea Hamas, intoarcerea ostaticilor nostri si angajamentul ca Fasia Gaza nu va mai fi vreodata o amenintare pentru Israel” – a spus Netanyahu la finalul sedintei de guvern de duminica.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.