.

Israel a trecut la a treia doza de Pfizer, fara sa testeze anticorpii

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatile israeliene indeamna toti varstnicii trecuti de 60 de ani sa mearga sa se vaccineze cu a treia doza de ser anti-COVID,  si insista ca nu e nevoie de masurarea anticorpilor eventual prezenti in organism dupa primele doua doze.

Israelul este prima tara din lume care a inceput vaccinarea cu doza a treia. Se spera ca astfel se va domoli numarul de imbolnaviri. In Israel sunt cifre record de cazuri noi de COVID, inclusiv in randul vaccinatilor. Numarul total al cazurilor a crescut de zece ori in ultimele doua saptamani. Asta pentru ca, spun specialistii, varianta Delta reuseste sa “pacaleasca” anticorpii conferiti de vaccinuri. Varianta Delta este mult mai contagioasa, se pare de 10 ori mai transmisibila decat SARS-CoV2 in varianta initiala. Nu e foarte clar insa daca e si mai agresiva. Parerile sunt impartite. Unii medici, care insista pentru vaccinare, spun ca e posibil sa fie mai agresiva. Alti doctori afirma insa ca numarul cazurilor grave si al deceselor e mic, asadar exista speranta ca Delta sa fie mai putin virulenta.

Ministerul israelian al sanatatii a precizat in repetate randuri ca eficienta vaccinului impotriva imbolnavirii scade, cu varianta Delta, la fel si protectia impotriva cazurilor grave.

Manuela

 

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.