.

Iranienii din exil cred ca Mansouri a fost omorat de agenti trimisi de Teheran

Distribuie prietenilor tai!

Consiliul National al Rezistentei, una dintre cele mai puternice organizatii politice ale iranienilor din exil, e de parere ca toate indiciile arata ca Gholamreza Mansouri, mort la Bucuresti in circumstante suspecte, ar fi fost ucis de serviciile secrete iraniene.

Expertii Consiliului cred ca, din ce se stie pana acum si din ce indicii exista, agenti ai serviciilor secrete iraniene ar fi fost trimisi la Bucuresti ca sa-l lichideze pe Mansouri. Acesta fusese arestat pe 13 iunie, dar instanta l-a pus in libertate, sub control judiciar, si a cerut mai multe documente de la autoritatile iraniene, inainte de a decide daca sa-l extradeze sau nu. Romania si Iran nu au acord de extradare.

Mansouri e acuzat in Iran de coruptie, mai exact ca a luat 500.000 de dolari mita. El fusese dat in urmarire internationala. Surse de presa din Iran relateaza ca Mansouri ar fi fost la ambasada Republicii Islamice de la Bucuresti si ca ar fi spus ca in Romania urmeaza un tratament medical, dar are de gand sa se intoarca. Vineri, 19 iunie, Mansouri a fost gasit mort in fata hotelului din Bucuresti, in care locuia. S-a vehiculat varianta sinuciderii, insa guvernul iranian afirma ca Mansouri a fost ucis si cere Romaniei sa-i identifice pe faptasi.

Interesant:   Canicula da (si mai mult) peste cap circulatia trenurilor

Moartea lui poarta semnatura serviciilor secrete iraniene

Potrivit Consiliului National al Rezistentei  moartea lui Mansouri e similara lantului de asasinate comise de agentii de la Minsterul Informatiilor si Securitatii de la Teheran, care ar fi lichidat in ultimele decenii mai multe personaje, la comanda regimului islamic.

Mansouri a fost dat in judecata si in Germania, unde un grup de activisti iranieni in exil il acuza de incarcerarea si torturarea a peste 30 de jurnalisti incomozi. Inclusiv Reporteri Fara Frontiere s-a implicat in plangerea penala impotriva lui Mansouri.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.