.

Iohannis cere explicatii in legatura cu clasarea dosarului “10 august”

Distribuie prietenilor tai!

Presedintele Klaus Iohannis intervine intr-unul dintre cele mai mari scandaluri ale momentului: decizia justitiei de a clasa dosarul “10 august”, referitor la abuzurile Jandarmeriei la mitingul din 2018.

Intr-o postare pe Facebook, presedintele Iohannis ii cere ministrului Justitiei, Stelian Ion, sa explica public, de urgenta, cum s-a ajuns in situatia ca dosarul sa fie clasat.

“Solicit ministrului Justitiei sa explice public de urgenta cum s-a ajuns in situatia ca dosarul vizand evenimentele din 10 august 2018 sa fie clasat. Romanii au tot dreptul sa stie cine sunt cei vinovati de actele de violenta impotriva manifestantilor pasnici. Lucrurile nu se pot incheia aici si de aceea am cerut ministrului Justitiei si ministrului de Interne sa gaseasca solutiile pentru ca adevarul in legatura cu 10 august sa fie aflat, iar cei responsabili sa raspunda” – scrie presedintele pe Facebook.

Intr-o decizie definitiva, Tribunalul Bucuresti a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Astfel, nu mai e nicio sansa ca sefii de atunci de la Jandarmerie sa fie urmariti penal pentru interventia in forta impotriva demonstrantilor anti-PSD. Decizia a starnit un val de revolta in spatiul public, iar ministrul Justitiei a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa ia pozitie. “Am o solicitare de aparare a independentei, libertatii, impartialitatii sistemului judiciar legat de o perceptie care se contureaza in spatiul pubic vizand suspiciuni de lipsa unei anchete efective, astfel cum a fost definita prin jurisprudenta CEDO in dosarul generic denumit 10 august” – a declarat Stelian Ion in plenul CSM.

Interesant:   Klaus Iohannis la Summitul NATO, dupa cascadoria politica a candidaturii la sefia Aliantei

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.