.

Intrebarile pe care le pune CEDO Romaniei, in dosarul Kovesi

Distribuie prietenilor tai!

Chiar de la sfarsitul lunii ianuarie, mai exact de la 30 ianuarie, judecatorii Curtii Europene a Drepturilor Omului a transmis Guvenrului Romaniei patru intrebari, pentru ca acestia sas poata stabili daca fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi s-a bucurat de un proces cu un curs normal, in ceea ce priveste demiterea acesteia din fruntea Directiei Nationale Anticoruptie. Astazi, Curtea de la Strasbourg a publicat pe site-ul acesteia intrebarile ce au fost puse atat Guvernului Romaniei cat si celorlalte parti implicate in dosar.

Prima intrebare face trimite la procesul pe care l-a avut Laura Codruta Kovesi, sau mai exact, daca i-a fost respectat dreptul la un proces echitabil. Aceasta intrebare a importanta mai mare datorita faptului ca articolul ce se refera la dreptul la un proces echitabil are doua parti clasice: latura civila si latura penala, iar dosarele ce fac trimite la functia publica nu se incadreaza la un proces echitabil.

Interesant:   Un nou atac cu drone rusesti pe Dunare, “un act nejustificat”, spun autoritatile din Romania

Cea de-a doua intrebare pe care CEDO a pus-o Guvernului Romaniei are legatura cu apararea fostei sefe DNA, sau mai exact, daca aceasta s-a putut apara si a avut un drept la replica in momentul in care aceasta a fost demisa din functie in urma deciziei Curtii Constitutionale.

A treia intrebare adresata Executivului de la Bucuresti face trimitere la masura in care dreptul lui Kovesi la libera exprimare a fost respectat, Curtea invocand paragraful 1 al Articolului 10 ce face trimitere directa la libera exprimare.

“A  avut Kovesi la dispozitie o cale de atac sau contestare a deciziei?” este ultima si probabil cea mai importanta intrebare pe care Curtea de la Strasbourg a trimis-o Guvernului Romaniei pentru a sttabili in ce masura tara noastra este vinovata pentru revocarea fostei sefe DNA din functia de procuror-sef.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.