.

Intervenții estetice la nivelul fetei: 5 exemple care îți pot înfrumuseța aspectul

98560aba7a9447e0a0d082e00fb19b8b
Distribuie prietenilor tai!

Poate că trecerea timpului sau stilul de viață au lăsat urme pe chipul tău. Ori poate că ai anumite trăsături care nu te-au încântat niciodată și care consideri că își afectează aspectul fizic. Indiferent de situație, există numeroase intervenții la care se poate apela pentru a îmbunătăți aspectul feței, iar în acest articol îți vom vorbi despre câteva dintre acestea.

1. Liftingul facial

Nu poți vorbi despre îmbunătățirea aspectului feței fără să menționezi în primul rând una dintre cele mai eficiente soluții, adică liftingul facial. Este o procedură chirurgicală prin intermediul căreia se pot șterge sau ameliora câteva dintre cele comune semne ale îmbătrânirii și obține un aspect mai tânăr.

Este o procedură care poate fi recomandată, de exemplu, persoanelor care au obraji cu aspect lăsat, exces de piele în zona maxilarului inferior, șanțuri nazolabiale profunde, riduri sau o combinație a acestora. În general, candidații ideali pentru lifting facial sunt considerate a fi persoanele în stare generală de sănătate bună, care nu fumează și care au așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele procedurii.[3]

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

2. Blefaroplastia

Blefaroplastia este o procedură chirurgicală care are ca scop corectarea aspectului lăsat al pleoapelor superioare și inferioare, prin îndepărtarea excesului de piele și grăsime. Această intervenție estetică poate fi efectuată atât din motive strict estetice, pentru înfrumusețarea aspectului fizic, cât și pentru îmbunătățirea vederii, în cazul în care pleoapele căzute obstrucționează câmpul vizual.[2] Pentru cele mai bune rezultate, poate fi combinată și cu alte proceduri, inclusiv cu un lifting facial sau cu o operație de lifting temporal.

Pleoapele căzute te pot face să pari mai în vârstă decât ești de fapt și contribuie la crearea acestui aspect obosit. Blefaroplastia te poate ajută să ai un aspect mai tânăr și mai odihnit și pentru multe persoane rezultatele durează o viață întreagă.[2]

3. Rinoplastia

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală cu ajutorul căreia pot fi corectate forma sau dimensiunile nasului. Dacă, de exemplu, te deranjează forma vârfului nasului tău, lățimea sau lungimea nasului, faptul că ai un defect precum cocoașa nazală sau chiar mărimea nărilor tale, aceasta este procedura perfectă pentru tine. Și dat fiind faptul că nasul este elementul central al feței, îmbunătățirea aspectului acestuia va contribui semnificativ la înfrumusețarea aspectului feței.

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

Ca și în cazul de mai sus, rezultatele sunt permanente, dar efectul final nu este vizibil imediat, ci abia după câteva luni sau chiar un an. Totuși, ar trebui să poți observa o diferență vizibilă în ceea ce privește aspectul nasului tău la aproximativ o săptămână de la intervenție.[4]

4. Tratamentele cu toxină antirid

Dacă nu dorești să apelezi la intervenții chirurgicale, tratamentele cu toxină antirid te pot ajuta să-ți îmbunătățești aspectul fizic. Toxina antirid este injectată în mușchii faciali pentru a-i paraliza temporar, ceea ce duce la o reducere a liniilor fine și a acelor riduri de expresie ce tind să apară între sprâncene, pe frunte sau la colțul ochilor. Rezultatele nu sunt însă permanente și procedura va trebui repetată după câteva luni.[1]

5. Fillerele cu acid hialuronic

Ca și tratamentul cu toxină antirid, fillerele cu acid hialuronic pot reprezenta soluția potrivită pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul feței fără proceduri chirurgicale. Modul de acțiune este însă diferit. Injecțiile cu acid hialuronic ajută la umplerea ridurilor și a liniilor fine, adaugă volum zonelor adâncite ale feței și pot fi folosite inclusiv pentru a mări buzele. Efectul se poate menține între câteva luni și unul sau doi ani, în funcție și de tipul de filler folosit.[1]

Interesant:   Metode de reducere a tensiunii arteriale

Liftingul facial, blefaroplastia, rinoplastia, tratamentele cu toxină antirid și fillerele cu acid hialuronic sunt doar câteva exemple de intervenții la care poți apela atunci când vrei să ștergi urmele trecerii timpului de chipul tău sau să corectezi anumite trăsături sau aspecte care te nemulțumesc. Nu ezita să te consulți cu un specialist înainte de a lua o decizie. Acesta te poate ajuta să alegi procedura sau procedurile potrivite pentru tine și să obții rezultatele dorite.

Bibliografie:

  1. Berry, Jennifer. „What Is the Difference between Botox and Dermal Fillers?”, Medical News Today, 6 Jan. 2018, www.medicalnewstoday.com/articles/320510. Accessed 18 Aug. 2023.
  2. „Blepharoplasty”, Mayo Clinic, 2022, www.mayoclinic.org/tests-procedures/blepharoplasty/about/pac-20385174. Accessed 18 Aug. 2023.
  3. „Facelift Surgery”, American Society of Plastic Surgeons, 2023, www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/facelift. Accessed 17 Aug. 2023.
  4. „Rhinoplasty (Nose Job): Surgery, Recovery, before & After”, Cleveland Clinic, 2022, my.clevelandclinic.org/health/treatments/11011-rhinoplasty. Accessed 18 Aug. 2023.
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.