.

Intemperii in Europa

Distribuie prietenilor tai!

Din cauza ploilor torentiale, cateva sosele din Tyrol, Austria, au fost inchise. Cea mai grava situatie e in apropierea punctului Brenner, la frontiera cu Italia, unde au avut loc si alunecari de teren. Autostrada Brenner a fost partial inchisa. Mai multe masini si o cladire au fost avariate in urma alunecarilor de teren, dar nu s-au inregistrat decat pierderi materiale, nu si victime.

„Situatia e instabila in zona. Au loc alunecari de teren repetate, din cauza ploilor torentiale cazute in ultima vreme. In mod normal, in aceasta perioada a anului ar fi trebuit sa ninga, nu sa ploua. De la ploaie, solul se satureaza imediat si apar alunecarile de teren” – a declarat Roman Ausserlechner, geolog din Tyrol.

Nordul Italiei, lovit de inundatii

Ploile diluviene au provocat inundatii de proportii in zona Milano. Sunt cele mai grave din ultimii zece ani. Zeci de cursuri de apa au iesit din matca in 6 regiuni din Italia. La Milano strazile au fost blocate ore intregi, iar unele statii de metrou au fost inchise. Apa a ajuns la 40 de centimetri, iar autoritatile locale spun ca nu s-au mai confruntat cu astfel de inundatii din 2014. Elevii stau acasa, intrucat din cauza drumurilor impracticabile, scolile au fost inchise.

Interesant:   Americanii, mai dezbinati ca niciodata dupa verdictul primit de Trump

Mai multe masini au fost surprinse de viitura pe sosele. O femeie, aflata in masina cu cei doi copii ai ei, a fost salvata ca prin minune de pompieri, desi masina era aproape scufundata si acoperita de crengile smulse de vant si luate de ape.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.