.

Intalnire Biden-Putin pentru a dezamorsa criza din Ucraina

Distribuie prietenilor tai!

Presedintii Joe Biden si Vladimir Putin sunt de acord, in principiu, sa se intalneasca faţă-n faţă pentru a discuta despre iesirea din actuala criza.

Dupa ce a vorbit o ora la telefon cu Putin, presedintele Frantei, Emmanuel Macron a anuntat ca atat liderul rus, cat si presedintele american sunt, de principiu, de acord sa se intalneasca direct pentru a dezamorsa criza dintre Rusia si Occident. Americanii afirma ca Putin ar avea de gand sa invadeze Ucraina, dar Moscova neaga vehement ca are aceste planuri.

Detaliile discutiilor Biden-Putin vor fi puse la punct de sefii diplomatiilor din cele doua tari –Serghei Lavrov si Antony Blinken, care se intalnesc joi. Cel mai probabil, dialogul Biden-Putin va avea loc in Elvetia, la Geneva, ca si precedenta lor intalnire. Presedintele Macron, care a fost deosebit de activ in toata aceasta criza, are de gand sa contribuie la intocmirea agendei discutiilor si la conturarea pozitiei europene. Deocamdata nu se stie data la care ar urma sa aiba loc intalnirea la varf. Exista si o conditie: dialogul direct Biden-Putin va avea loc doar daca Rusia nu ataca Ucraina.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Ambasadorul rus in SUA a negat ca Rusia se pregateste de invazie

Anatoli Antonov, ambasadorul Federatiei Ruse in Statele Unite, a declarat, intr-un interviu televizat, ca Moscova nu are niciun plan de a invada Ucraina si ca aceste zvonuri fac parte dintr-o campanie de dezinformare pusa la cale de Occident impotriva Rusiei. Mai mult decat atat, diplomatul rus a spus ca Moscova nu porneste razboaie in strainatate si a recunoscut ca Donbas si Lugansk – teritorii din estul Ucrainei, controlate de separatistii pro-rusi – apartin Ucrainei.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.