.

Inregistrare online pentru strainii care intra in Austria

Distribuie prietenilor tai!

Pre-Travel-Clearance – PTC, asa se numeste formularul electronic care trebuie inregistrat de cei care vor sa intre in Austria, incepand cu 15 ianuarie. In caz de tranzit non-stop, nu e nevoie de inregistrare electronica.

Printre masurile luate de autoritatile austrice in lupta cu pandemia figureaza si obligativitatea inregistrarii electronice. Documentul e disponibil in limbile germana si engleza.

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_15/COO_2026_100_2_1827094.pdfsig

Incepand cu 15 ianuarie, ora 00.00, persoanele care calatoresc in Republica Austria au obligatia de a se inregistra online, anterior intrarii pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit Pre-Travel-Clearance – PTC.

La momentul intrarii pe teritoriul austriac, calatorii sunt obligati sa prezinte confirmarea completarii formularului, in format electronic sau tiparit. In situatia in care nu este posibila inregistrarea online, in mod exceptional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat si semnat olograf.

Sunt exceptate urmatoarele categorii de persoane:

  • transportatorii profesionisti de marfuri, navetistii, persoanele aflate in tranzit, persoane care participa la evenimente de familie care nu pot fi amanate, de exemplu ceremonii funerare.
Interesant:   Coșmarul trăit de nord-coreeni

De asemenea, pana la 31 martie, persoanele care sosesc in Austria, inclusiv din Romania, vor fi plasate in carantina pentru o perioada de 10 zile la domiciliu sau intr-o locatie adecvata, pe cheltuiala proprie.

Carantina poate fi scurtata prin prezentarea unui rezultat negativ al unui test COVID, nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea in Austria. Testul va fi suportat de persoanele in cauza.

Singurele tari care sunt exceptate de la carantina sunt Australia, Finlanda, Grecia, Islanda, Japonia, Noua Zeelanda, Norvegia, Republica Coreea, Singapore si Vatican. Dar persoanele sosite din aceste tari trebuie sa prezinte documente justificative care sa ateste faptul ca, in ultimele 10 zile, s-au aflat pe teritoriul statelor respective.

Daca au test COVID negativ, nu intra in carantina personalul diplomatic, angajatii organizatiilor internationale, personalul aflat in misiune umanitara, persoanele care intra din motive profesionale, persoanele care calatoresc din motive medicale si o persoana insoţitoare, cei care vin la procese sau alte indatoriri juridice.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.