.

Industria alimentara din Franta poate modifica retetele fara sa informeze publicul

Distribuie prietenilor tai!

Confruntata cu dificultati de aprovizionare din cauza crizei sanitare provocate de COVID-19, industria agro-alimentara franceza a obtinut o relaxare a obligatiilor privind etichetarea produselor.

Organizatia neguvernamentala Foodwatch atrage atentia ca e nevoie de transparenta. De altfel, cei de la Foodwatch au descoperit relaxarea regulilor pentru fabricanti, in sensul ca pot produce alimente a caror compozitie difera de ceea ce scrie pe eticheta.

Serviciile franceze pentru depistarea fraudelor alimentare (DGCCRF) au confirmat ca se aplica o anumita toleranta, punctuala, in privinta etichetarii, din cauza crizei sanitare.

Oficialii francezi au explicat ca sunt anumite ingrediente care vin din strainatate si care acum nu pot fi procurate, dar acest lucru nu inseamna ca produsele trebuie sa lipseasca din magazine. In plus, ar fi vorba despre “modificari minore, temporare, ale retetelor, care nu pun in pericol sanatatea consumatorilor”.

In aceste conditii exceptionale, de pandemie, formula unor produse poate fi usor modificata, fata de reteta originala, fara ca aceasta modificare sa se regaseasca pe eticheta – precizeaza autoritatile franceze sanitar-veterinare.

Interesant:   Presedintele iranian ameninta Israelul cu o reactie "mai puternica" in cazul unui "comportament nechibzuit"

Care sunt aceste produse

Foodwatch a cerut autoritatilor o lista cu produsele pentru care se admit devieri de la reteta scrisa pe ambalaj. Deocamdata, nu au primit-o. De asemenea, ong-ul face apel la producatori sa posteze toate detaliile si lista cu produse pe retelele de socializare, astfel incat publicul sa aiba informatii clare in legatura cu ceea ce cumpara.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.