.

Incarcator unic in Europa; inclusiv Apple trebuie sa se adapteze

Distribuie prietenilor tai!

Apple va trebui sa schimbe incarcatoarele de iPhone vandute in Europa pana in 2024. Atat tarile Uniunii Europene, cat si Parlamentul European au ajuns la un acord istoric, in premiera mondiala, prin care europenii vor trebui sa aiba la dispozitie un incarcator unic, indiferent de modelul de telefon mobil, tablete sau aparate foto.

In timp ce telefoanele iPhone se incarca prin intermediul unui port de tip Lightning, dispozitivele de tip Android sunt alimentate pe baza unor conectori de tip USB-C. Grupul american Apple s-a opus ferm oricarei reglementari europene, care, afirma Apple, ar sufoca inovatia in loc sa o incurajeze si ar afecta consumatorii din Europa si economia în ansamblu.

“Pana in toamna anului 2024, USB-C va deveni portul comun de incarcare pentru toate telefoanele mobile, tabletele si alte dispozitivele mobile in UE” – arata un comunicat al Parlamentului European.

Este o interventie politica din partea Bruxellesului, destul de neobisnuita. Comisia Europeana insa afirma ca a trebuit sa intervina pentru a usura viata consumatorilor si pentru a reduce cheltuielile consumatorilor. Bruxelles-ul incearca de mai bine de 10 ani sa obtina acordul producatorilor pentru un incarcator unic, insa s-a lovit de rezistenta industriei.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Comisarul UE pentru industrie, Thierry Breton, declara ca, financiar, pentru consumatori inseamna o economie de 250 de milioane de euro. “In plus, noi tehnologii, cum ar fi incarcarea wireless, se vor putea maturiza, iar inovatia va putea fi tot mai prezenta pe o piata fragmentata in prezent” – afirma comisarul european.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.