.

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, astăzi, plângerea Laurei Codruța Kovesi

Distribuie prietenilor tai!

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, astăzi, plângerea fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar dispuse împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Plângerea se referă la dosarul în care Kovesi este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.
Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de procurorii SIIJ săptămâna trecută, ea fiind obligată să se prezinte în fiecare săptămână la Secţia 18 Poliţie din Capitală.
Fosta șefă a DNA are mai multe interdicţii, printre care cea de a părăsi ţara şi să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată.
Săptămâna trecută, Kovesi a fost audiată peste şase ore la SIIJ, iar la ieşire a declarat că i s-a interzis să vorbească cu presa, considerând că aceasta este o măsură de a-i “închide gura”.
“Nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, şi nici cu privire la acest dosar. (…) Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie (şef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa”, a declarat Kovesi.

Interesant:   Afla tot ce trebuie sa stii daca te afli in cautarea unei cazi freestanding!
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.