.

Demonstratii ample impotriva vaccinului si a restrictiilor

Distribuie prietenilor tai!

In multe tari europene, a fost un week end de proteste. Zeci de mii de oameni au iesit in strada, revoltati din cauza restrictiilor si a presiunilor pe care guvernele le fac pentru vaccinare.

BELGIA

Ca la toate protestele anti-vaccinare obligatorie de pana acum, la Bruxelles, capitala Belgiei si sediul marilor institutii euro-atlantice (UE si NATO), au putut fi vazute in multime steaguri romanesti. Au fost peste o suta de mii de oameni in strada, cerand libertate si renuntarea la certificatul COVID. “Asta nu mai e democratie. Ne obliga sa fim de acord cu administrarea unor vaccinuri, impotriva vointei noastre” – se plangea o protestatara.

FRANTA

“Te vom scoate din sarite” – scria pe pancartele francezilor care au iesit sa demonstreze in mai toate marile orase. Au fost sute de mii de oameni la proteste. Presedintele Emmanuel Macron a agitat si mai mult apele, dupa ce a declarat saptamana trecuta ca ii va scoate din sarite pe nevaccinati pana cand se vor vaccina. Macron a folosit o expresie vulgara cand a spus ca ii va scoate din sarite, ii va enerva. Franta impune vaccinarea obligatorie, desi nu printr-o lege in acest sens, ci prin inlocuirea certificatului sanitar cu certificat vaccinal. Daca trece de Senat, noua lege elimina posibilitatea testarii, iar francezii care nu s-au vaccinat si nu au facut COVID nu vor mai avea acces nicaieri.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

OLANDA

La Amsterdam, oamenii au iesit sa protesteze fata de masurile privind lupta cu virusul. Olanda e singura tara europeana aflata, practic, in carantina. De la jumatatea lui decembrie, restaurantele barurile si majoritatea magazinelor sunt inchise.

“Nu suntem de acord cu ce fac guvernantii, cu codul QR, cu vaccinarea, carantina, drepturile omului. Nu e corect” – spunea o protestatara.

Iar un alt tanar din multime a declarat presei ca nu e de acord sa faca un vaccin care nu a fost testat. “Medicamentele trebuie testate, intotdeauna. Uneori zeci de ani. Acest vaccin nu a fost testat. De ce sa-l facem ?”

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.