.

In spatele misteriosului atac cu drone din Iran s-ar afla Israelul

Distribuie prietenilor tai!

Prestigioasa publicatie americana The Wall Street Journal scrie ca Israelul ar fi executat atacul asupra unui complex militar din Iran, din noaptea de sambata spre duminica.

WSJ citeaza inalti oficiali americani la curent cu operatiunea, care au dorit sa ramana anonimi. Atacul a avut loc intr-o baza militara din Isfahan, centrul tarii. Au fost implicate trei drone. Ministerul Apararii de la Teheran a anuntat ca una dintre drone a fost distrusa de sistemul de aparare antiaeriana, in timp ce celelalte doua au explodat. Atacul nu a facut nimic, doar pagube minore la acoperisul unei cladiri, sustin iranienii. Pe de alta parte, imaginile de la fata locului, arata un incendiu de proportii, semn ca explozia a fost puternica. Ar fi fost vorba poate chiar de mai multe explozii.

Mana Israelului  ?

Oficial, Israelul nu a facut nicio precizare. Insa imediat dupa ce s-a anuntat atacul cu drone, analistii au spus ca, cel mai probabil, e vorba de o operatiune israeliana, tinand cont de precedentele atacuri asupra unor obiective iraniene militare, comise de Israel in trecut. Pe de alta parte, unii experti sustin ca dronele au fost ridicate de pe teritoriul iranian, intrucat Isfahan e in centrul tarii, deci departe de zonele de frontiera, asa ca ar fi fost mai complicata trimiterea lor pe o distanta atat de mare.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

Armata israeliana a refuzat orice comentariu privind o eventuala implicare a statului Israel in acest incident. La precedentele atacuri de la distanta, impotriva unor obiective militare iraniene,  Israelul a pastrat tacerea, ca si acum. De-abia dupa luni de zile, cate un oficial a lasat sa se inteleaga ca statul evreu ar fi in spatele acelor atacuri.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.