.

In Romania a sosit prima transa de vaccinuri anti-COVID; virusul mutant apare in tot mai multe tari

Distribuie prietenilor tai!

Prima transa de vaccin impotriva temutului SARS-CoV-2 a sosit astazi la pranz in Romania, prin Vama Nadlac. Campania de vaccinare incepe duminica, 27 decembrie.

Primii vaccinati din Romania vor fi cadre medicale, din linia intai de lupta anti-COVID. Prin punctul de frontiera Nadlac 2 au intrat primele 10.000 de doze de vaccin Pfizer, “un moment istoric”, dupa cum declara Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta. Duminica, 27 decembrie, incepe vaccinarea, simultan, in toate tarile Uniunii Europene.

Varianta COVID 19, care se raspandeste mult mai repede si a fost depistata initial in Marea Britanie, se apare in tot mai multe tari. Nu se stie, deocamdata, cu certitudine daca vaccinul anti COVID va fi la fel de eficace si in aceste cazuri, dar specialistii si fabricantii de vaccinuri dau asigurari ca nu exista motive pentru care vaccinul sa nu functioneze impotriva noii tulpini, pentru ca mutatia suferita este totusi mica.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Noua tulpina e cu pana la 70 la suta mai contagioasa, dar se pare ca nu provoaca forme mai grave de boala si nu creste mortalitatea. Au aparut cazuri deja in Europa – Italia si Germania – dar si in Japonia, unde 5 persoane, revenite din Marea Britanie, au fost depistate cu noua tulpina. Se pare ca virusul mutant circula la britanici din septembrie. Cele mai afectate zone sunt sud-estul Angliei.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.