.

In Elvetia roiesc spionii rusi si chinezi

Distribuie prietenilor tai!

Un raport dat publicitatii de Serviciul de Informatii al Elvetiei arata ca tara cantoanelor, unde isi au sediul multe organizatii internationale, a devenit o placa turnanta a spionajului rus si chinez.

Spionii rusi si chinezi sunt tot mai multi in Elvetia, mai ales dupa invazia rusa din Ucraina, care a accentuat si mai mult rivalitatea intre marile puteri. Astfel,  activitatile de spionaj straine, în principal ruse si chineze, constituie în continuare o amenintare ridicata pentru Elvetia – scrie SRC – Serviciul de Informatii al Confederatiei Elvetiene, in raportul anual publicat pe 26 iunie.

“Rusia a distrus în Europa ordinea pasnica fondata pe reguli. O dinamitare care face ca forumurile internationale de promovare a pacii si securitatii colective precum ONU si OSCE sa-si fi pierdut si mai mult din eficienta, iar o noua ordine stabila nu se întrevede la orizont. Aceasta se adauga tendintei spre o ordine mondiala bipolara, marcata prin rivalitate sistemica intre SUA si China” – constata serviciile de spionaj elvetiene. SRC este, de asemenea, responsabil de operatiunile de contraspionaj.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

De asemenea, raportul noteaza ca, avand rolul   de stat-gazda pentru numeroase organizatii internationale, Elvetia se afla, la scara europeana, printre tarile unde este desfasurat cel mai mare numar de membri ai serviciilor de informatii rusesti sub acoperire diplomatica.

Aceasta abundenta de spioni arata faptul ca razboiul Rusiei impotriva Ucrainei este pentru moment punctul central al mediului politico-securitar al Elvetiei, potrivit serviciilor secrete elevetiene, care au un efectiv de doar 450 de angajati.

Sediul european al ONU se afla la Geneva, la fel ca si cartierul general al multor agentii ale Natiunilor Unite. Acolo se întâlnesc de asemenea cu regularitate sute de diplomati pentru a participa la diverse reuniuni anuale ale acestor instante, cum ar fi Consiliul ONU pentru drepturile omului, care se desfasoara în prezent, Adunarea Mondiala a Sanatatii sau Conferinta Internationala a Muncii. Tot atâtea oportunitati pentru un spion de a se pierde în multime, de a stabili contacte si a primi informatii într-un oras în care se încruciseaza de asemenea numerosi finantisti, responsabili economici si politici.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.