.

Implanturi dentare – afla câteva lucruri esențiale, înainte de a apela la această soluție!

Distribuie prietenilor tai!

Fie că ți-ai pierdut în mod natural unul sau mai mulți dinți, fie că ai suferit un accident în urma căruia dantura ta a avut de suferit, astăzi poți apela cu încredere la implante dentare de calitate, cu ajutorul cărora să te bucuri din nou de un zâmbet frumos!

În acest fel, nu mai trebuie să-ți sacrifici dinții naturali pentru a ancora lucrările tip punți, și nici nu mai trebuie să folosești proteze mobile care, în general ți-ar crea un disconfort. Descoperă, însă, principalele elemente pe care trebuie să le cunoști despre implanturi, pentru ca atunci când mergi la medic să te simți pregătit!

Implante dentare – ce sunt?

Pentru început, este bine să știi că implanturile dentare sunt piese din titan pur, care au forma unor șuruburi și care au menirea de a-ți crea o rădăcină artificială în osul maxilar, acolo ai unul sau mai mulți dinți lipsă. Reconstrucția medicală este formată din 2 segmente diferite: unul intraosos (implantul), respectiv unul supraosos (bontul protetic). Ulterior, peste bontul protetic se aplică o coroană, o proteză sau o punte, care îți creează efectiv dintele artificial.

Care sunt efectele lipsei unuia sau a mai mulți dinți?

Pentru a înțelege mai bine de ce implantul dentar este o soluție excelentă pentru tine, trebuie să ai în vedere care sunt efectele lipsei unuia sau a mai mulți dinți:

  • acolo unde ai un dinte lipsă, osul maxilar se resoarbe în timp, ceea ce înseamnă că aplicarea unui implant va deveni dificilă ori chiar imposibilă, mai ales fără o manoperă suplimentară, așa cum este adiția de os. De aceea, recomandat este să mergi la medic foarte curând după ce ți-ai pierdut dintele natural;
  • poziția dinților alăturați îți este afectată – în lipsa unui dinte, toți cei din jur tind să își schimbe poziția la rândul lor, iar întreaga ta dantură va fi afectată. Urmările pot fi grave, întrucât vei avea nevoie de mai multe intervenții medicale, datorită cărora să îți recuperezi zâmbetul frumos;
  • masticația este influențată în mod negativ – chiar și lipsa unui singur dinte te poate împiedica să mesteci corespunzător mâncarea. Pe termen lung, digestia poate fi influențată în mod negativ, iar corpul tău va avea de suferit;
  • vorbirea este și ea afectată – neavând toți dinții, riști să nu mai poți pronunța toate cuvintele în mod corect. Din cauza acestui lucru, pe termen lung te vei simți stânjenit atunci când socializezi cu cei din jurul tău și, în același timp, te vei confrunta cu o stare de frustare.

Analize preoperatorii

Înainte de a începe intervenția chirurgicală propriu-zisă, în cadrul căreia îți vei pune implanturi, medicul îți va recomanda o serie de analize care să îl ajute să afle cum să procedeze. Fiecare organism este diferit, motiv pentru care specialistul este obligat să se asigure că va utiliza produse pe care corpul tău să le suporte și să le accepte. Mai mult, cel mai probabil va fi nevoie să faci și una ori mai multe radiografii, în funcție de câte implanturi îți sunt necesare.

Avantajele implanturilor dentare

În ceea ce privește beneficiile de care ai parte când îți pui implanturi dentare, ele sunt destul de variate:

  • implanturile au o durabilitate sporită, rezistând foarte bine până la 15 – 20 de ani, mai ales dacă mergi constant la medic pentru control și dacă le îngrijești corespunzător;
  • implanturile sunt mult mai eficiente decât protezele;
  • te vei bucura din nou de o masticație corectă;
  • vei putea zâmbi nestingherit.

FamilyDent.ro îți pune la dispoziție servicii variate, de calitate, care sunt menite să îți redea zâmbetul! Fie că ai nevoie de un aparat dentar pret accesibil, fie că vrei să-ți pui implanturi ori pur și simplu să îți corectezi poziția dinților cu ajutorul unui aparat dentar, totul devine mai ușor atunci când colaborezi cu un medic de încredere!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.