.

Implantul dentar – cum să te pregătești de intervenție?

implantuldentar-cumsatepregatestideinterventie
Distribuie prietenilor tai!

Implantul dentar este, în ziua de azi, o intervenție relativ simplă și lipsită de durere, tehnologia folosită în clinicile și cabinetele stomatologice jucând un rol important. O opțiune în cazul lipsei unuia sau mai multor dinți, implantul dentar este făcut să arate și să se comporte ca dinții naturali. Operația de implant dentar se realizează prin introducere unor rădăcini articifiale în osul maxilarului. Mai jos regăsești câteva sfaturi pentru pregătirea dinaintea acestei operații.

Pașii dinaintea intervenției

Implantul dentar reprezintă o inserție aplicată în osul maxilar și care îndeplinește rolul unui dinte. De asemenea, poate susține o punte sau o proteză dentară.

Ca un prim pas de menționat este consultația inițială. În baza unei examinări, care include și un computer tomograf, vor fi prezentate opțiunile și se va crea un plan pentru desfășurarea operațiunii de implant.

Interesant:   Cum să ai grijă de protezele tale dentare: sfaturi și trucuri

În cazul în care lipsa dintelui sau a dinților s-a extins pe o perioadă îndelungată, spațiul rămas s-ar putea să nu fie de ajuns pentru inserarea unui implant. Un tratament ortodontic, care presupune montarea unui aparat dentar facilitează alinierea implantului la dantură.

După crearea planului și efectuarea unor analize pentru determinarea stării de sănătate, se va programa operația de implant dentar. Ține minte să discuți cu cineva să vină după tine, în cazul în care medical dentist recomandă o anestezie mai puternică.

Recomandări pentru zilele premergătoare operației

Este recomandat ca înainte, ca și după operație, pacientul să consume alimente moi, cum ar fi supe și piureuri.  În cazul în care anestezia va fi locală, se poate mânca o masă ușoară înainte cu câteva ore de procedură. Dacă se recomandă sedarea, nu mâncați nimic după miezul nopții în seara premergătoare operației.

Ca medicație se pot prescrie antibiotice. Asta doar pentru câteva zile dinaintea intervenției și pentru a preveni un posibil eșec timpuriu. Sunt recomandări care includ: oprirea administrării de aspirină, în cazul în care pacientul are un astfel de tratament, oprirea consumului de uleiuri de pește bogate în omega-3 și oprirea consumului de vitamina C.

Interesant:   Suntem in plina canicula! Iata cateva sfaturi contra deshidratarii

Recomandări după efectuarea implantului dentar

Aplicarea unei bucăți de gheață pe obraz în apropierea zonei operației te va ajuta la reducerea inflamației. Pe lângă antibiotic, se recomandă administrarea de antiinflamatoare sau analgezice, bineînțeles la indicațiile medicului. Este de evitat orice efort fizic intens, asta înseamnă că ar trebui să amâni mersul la sală sau la alergat.

Total contraindicate sunt fumatul și consumul de alcool, care pot duce la probleme în vindecarea țesuturilor osoase și gingivale.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.