.

Imaginile surprinse de camera video pot fi dovada pentru revendicare CASCO?

Imaginile surprinse de camera video pot fi dovada pentru revendicare CASCO
Distribuie prietenilor tai!

Soferii responsabili stiu ca pot avea loc diferite accidente la volan chiar daca ei se asigura mereu ca respecta Codul Rutier si o conduita menita sa nu afecteze negativ celelalte persoane sau masini aflate in circulatie. Din nefericire, incidentele nu pot fi prevenite pe deplin si apar situatii neprevazute, cand faptasii parasesc locul accidentului.

Astfel, tot mai multi soferi au in vedere achizitia si amplasarea unei camere de bord menita sa surprinda aceste eventuale situatii neplacute. Aceste camere pot fi utile cu atat mai mult in cazul unei masini scumpe, situatie in care reparatiile pot fi mai costisitoare. Soferii care incheie o asigurare CASCO ieftina aleg de obicei si sa investeasca intr-o camera auto buna, pentru a surprinde tot felul de eventuale incidente neplacute.

Interesant:   Securitatea în transportul de marfă: prevenirea furturilor și protejarea încărcăturii

Totusi, este important sa stim in ce masura o camera auto este cu adevarat utila si poate aduce beneficii in cazul unui accident surprins.

Ce spune GDPR de prezenta unei camere video la bordul unui autovehicul?

Politica GDPR sau cea de protejare a datelor cu caracter personal subliniaza tot mai mult in ultimii ani obligativitatea de a nu expune in spatiul public sau de a utiliza o serie de informatii si aspectul unei persoane in lipsa acordului acesteia, din dorinta ca o persoana sa-si faca singura dreptate. Prin urmare, trebuie tinut cont ca, o camera de bord va surprinde si alte masini, numere de inmatriculare, inclusiv aspectul unor persoane participante la circulatie.

In cazul in care se inregistreaza si se distribuie materialele obtinute fara acordul celor implicati exista riscul aparitiei unor sanctiuni semnificative dupa cum spune legea, chiar si in astfel de situatii exceptionale unde un video ar putea stabili cu mai multa usurinta modul in care a avut loc un impact si cine este vinovatul.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

De aceea, Autoritatea Nationala recomanda ca aceste camere sa fie instalate doar cand exista motive ce justifica pe deplin prezenta lor. Iar in ceea ce priveste folosirea si trimiterea materialelor surprinse in timpul condusului catre terti, expertii Romasig recomanda sa nu fie transmise celor care nu au drept de procesare sau sa fie publicate in spatiul virtual, ci prezentate exclusiv autoritatilor care urmeaza a se implica in solutionarea incidentului, in termen maxim de 30 zile.

O asigurare CASCO ieftina acopera daunele unui accident surprins de camera video?

Asigurarea CASCO nu are un cost mic, iar multi soferi o folosesc cand o asigurare uzuala RCA nu ar putea acoperi costurile pe care le impune repararea unui autovehicul scump sau pentru a bifa proportii cat mai mari din daunele masinii.

Totusi, brokerii de asigurari ne fac atenti la ceea ce priveste o dauna propriu-zisa si la modul in care s-au produs lucrurile. Probele surprinse de catre camerele de supraveghere sunt utilizate mai cu seama in timpul cercetarii si solutionarii unui dosar penal deschis ca urmare a accidentului, cand doar autoritatile desemnate au dreptul de a prelua si de a analiza materialele aferente, urmand sa ia o decizie in ceea ce priveste stabilirea vinovatului si pedepsirea acestuia.

Interesant:   VinziCasa.ro: Soluția Ideală pentru Agenții Imobiliari

Reprezentantul CASCO nu poate decat sa despagubeasca in baza unei constatari efective si nu in baza celor surprinse de camera video.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.