.

Imagine rara: valiza nucleara a lui Putin

Distribuie prietenilor tai!

Imagini inedite la Beijing, acolo unde se afla presedintele Vladimir Putin. In suita care merge exact in spatele lui poate fi vazut un ofiter care duce valiza nucleara. Foarte rar sunt surprinse in video sau in fotografii personajele din imediata apropiere a liderului rus, ducand servieta nucleara.

Ca si in cazul presedintelui SUA, valiza nucleara este in permanenta acolo unde este si Vladimir Putin. Doar ca, spre deosebire de americani, rusii sunt mult mai discreti la acest capitol. Imaginile cu presedintele SUA, secondat de “omul cu valiza” sunt deja banale. Nu insa si in cazul liderilor de la Kremlin.

De fapt, aparatura prin care Putin poate ordona activarea armamentului nuclear si deci un atac atomic este in doua valize, una mai mare si una mai mica. Asadar, in fotografii se vad doi ofiteri purtand fiecare cate o servieta gen diplomat, „valizele in care sta viitorul omenirii”, cum spunea un jurnalist de la Beijing.

Interesant:   Raportul european din 2024 privind drogurile oferă o imagine de ansamblu și o evaluare a situației drogurilor în Europa, precum și recomandări esențiale

Afisarea valizei nucleare in public a starnit tot felul de semne de intrebare si de controverse. Multi se intreaba ce a vrut Putin sa arate plimband ostentativ valiza nucleara la Beijing.

De ce s-a afisat Putin cu valiza nucleara?

Unii analisti sunt de parere ca e un indiciu ca situatia, la nivel international, e in punctul de fierbere si, daca se intampla ceva, liderul de la Kremlin sa aiba la dispozitie absolut tot arsenalul, chiar daca se afla in China. Alte pareri sunt ca Putin e tot mai paranoic si vrea cu orice chip sa-si demonstreze puterea. Fricile si paranoia i s-ar fi accentuat in perioada pandemiei. Sa nu uitam imaginile de la Kremlin in care Putin primea oaspeti (Emmanuel Macron, Olaf Scholz, de exemplu) la o masa lunga de mai multi metri si stateau, fiecare in capatul celalalt. Aveau voie sa se apropie doar liderii testati COVID la intrarea in Kremlin. Insa cum niciun presedinte al unei mari puteri nu vrea sa-si lase ADN-ul la rusi, discutiile aveau loc la mesele, deja celebre, lungi de mai multi metri.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.