.

Ieșiți din carantină, francezii s-au călcat pe picoare în metrou

Distribuie prietenilor tai!

Ieşirea Franţei din izolarea strictă la domiciliu de 54 de zile din cauza epidemiei de coronavirus a început luni într-un mod haotic, în timp ce mai multe media franceze publică imagini care arată o aglomerare puternică pe unele linii ale metroului parizian, relatează DPA.
Canalul de televiziune BFMTV a arătat scene cu vagoane ticsite pe linia de metrou 13 a oraşului, după ce primul tren al zilei a venit cu o întârziere de 40 de minute. Ziarul Le Monde a publicat fotografii cu o mulţime de călători înghesuindu-se să urce într-un tren suburban la Gara de Nord.
Dar, în pofida problemelor iniţiale, la ora de vârf a dimineţii în Gara de Est şi în staţiile de metrou de pe malul sudic al Senei situaţia era neaşteptat de calmă.
Întrucât angajatorii au primit dispoziţii de a prelungi cât mai mult posibil telemunca, trenurile de metrou în general supraaglomerate la orele de vârf au traversat o staţie de pe malul sudic al Senei cu doar câteva zeci de persoane la bord.
Panouri amplasate în faţa staţiilor aminteau pasagerilor că măştile sunt de acum obligatorii în transportul public, iar în staţia Piaţa Italiei de pe malul sudic al Senei doi poliţişti monitorizau pasagerii care soseau.
Apelul autorităţilor poate fi rezumat astfel: “Rămâneţi prudenţi, purtaţi mască, păstraţi distanţa socială şi reduceţi interacţiunile cu alte persoane… Nu este sfârşitul, este doar o altă etapă”.
Preşedintele Emmanuel Macron a întărit acest mesaj printr-un tweet: “Salvaţi vieţi dacă rămâneţi prudenţi!”, înlocuindu-l pe cel anterior: “Salvaţi vieţi dacă staţi acasă!” Ministrul transporturilor Jean-Baptiste Djebbari a declarat că problemele la linia de metrou 13 s-au datorat inundaţiilor în urma unor ploi puternice în weekend, dar că serviciul s-a îmbunătăţit ulterior.
Franţa este una dintre ţările cele mai afectate de epidemia de COVID-19 în Europa, cu 26.380 de decese înregistrate până duminică.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.